- Reklama -

Budou to Blues, kdo dá Brodeurovi šanci?

- Reklama -

Martin Brodeur začíná od pátku trénovat v St. Louis. Půjde zatím jen o společnou přípravu (podobnou té, jakou nedávno absolvoval Tomáš Kaberle v New Yorku), Bluesmani ani nenabídli mnohonásobnému rekordmanovi mezi gólmany zkušební kontrakt. Klub z Missouri si připravuje půdu pro případ, že by zůstal dlouhodobě zraněný Brian Elliott.


Brankářská  jednička Bluesmanů si v úterním zápase s Ottawou poranila koleno, dobu léčení odhadují doktoři na několik týdnů. Trenér Ken Hitchcock má k dispozici Jakea Allena, z AHL byl povolán Jordan Binnington. Bývalý kanadský juniorský reprezentant ale ještě v minulé sezóně chytal pravidelně pouze v nižší ECHL, letos se na farmě v Chicagu dělí rovnoměrně o práci se zkušeným Mattem Climiem.
„Blues nám zavolali kvůli možnosti, že bych přiletěl a pár dnů s nimi trénoval, abychom se vzájemně poznali a zjistili, jak se vyvine situace,“ vysvětluje Brodeur v rozhovoru pro TSN. „Když jsem se bavil s mým agentem Patem Brissonem, Blues byli na mém seznamu hodně vysoko. Pokud bych si mohl vybírat místo, mohli by to být oni. Jsem tedy nadšený, že mě pozvali na trénink.“
Úplně bez přípravy dlouholetá opora New Jersey samozřejmě do St. Louis nepřijde. Brodeur stále aktivně shání práci, takže se udržuje v kondici pro případ, že by některý z klubů měl potíže s obsazením brankoviště.
„Často bruslím soukromě se Scottem Gomezem, když jsou Devils na cestách,“ přiznává kontakty s bývalým spoluhráčem, který také ještě nepojal úmysl pověsit brusle definitivně na hřebík a čeká na případnou nabídku. „Byl jsem na ledě sedmkrát za posledních osm dnů. Cítím se dobře a těším se na opravdový trénink. Doufejme, že všechno klapne, ale jsem šťastný už jen díky tomu, že dostanu šanci ukázat, co umím.“
S koučem Kenem Hitchcockem se zná z působení u kanadské reprezentace. Společně absolvovali troje olympijské hry (Salt Lake City 2002, Turín 2006 a Vancouver 2010) a Světový pohár v roce 2004.
„Chtěl jsem jít do solidního týmu s dobrou strukturou. Trénovat pod Hitchem, který proti nám tolikrát vedl soupeře a s nímž jsem se potkával na mezinárodní scéně, pro mě dělá ze St. Louis atraktivní místo,“ potvrzuje trojnásobný vítěz Stanley Cupu. „Těším se, až zjistím, jak to u Blues funguje. Vypadají jako velice důvěryhodná organizace nejen kvůli hráčům v sestavě, ale také lidem kolem.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -