- Reklama -

Buffalo povstává z popela. Chceme být respektovaným klubem, říká Ted Nolan

- Reklama -

Loni si vypili kalich hořkosti až do trpkého dna. Poslední místo v lize, nejhorší ofenzíva v soutěži, děsuplné výsledky na hříštích soupeřů (8 vítězství ve 42 zápasech) a neuvěřitelný deficit 41 bodů na pozice zaručující účast v play off. To je v kostce minulý ročník ve znamení Buffala Sabres.
Nelze se moc podivovat nad ním, že už před začátkem letošní sezóny s Šavlemi nikdo moc nepočítal. Ještě než bylo vhozeno první buly, vstřelena první branka a odehráno úvodní utkání, bylo americké mužstvo většinou hokejového světa odepisováno.
A skutečně, úvodní měsíc dal zlým jazykům za pravdu. Buffalo vyhrálo jen tři z 18 zápasů a s osmi body se plahočilo v útrobách ligové tabulky. Ale od té doby se něco zlomilo. Buffalo vyhrálo osm z posledních 11 utkání a v průběhu třech týdnů ztrojnásobilo svůj úvodní vklad.
„Pro nikoho není příjemné, když mu lidé říkají, že není dost dobrý a nemůže v něčem uspět. Tohle mě často potkávalo v době mého dospívání a řeknu vám, že člověku to na sebedůvěře nepřidá. Každý člověk se snaží vybudovat si určitý respekt svého okolí a společností jako takové, a právě o to se teď snažíme společně s celým naším klubem. Chceme, aby k nám ostatní týmy přistupovaly jako k rovnocenným soupeřům a my se zbavili pověsti ligových otloukánků. Musíme bojovat a snažit se vítězit,“ řekl trenér Ted Nolan.
Sabres stále dělí pouze pět bodů od ligového dna, ale zároveň ztrácejí jen sedm na postupové příčky zaručující účast play off. Před nimi je ještě dalších 53 zápasů, ve kterých se ukáže, kterým z těchto dvou směrů se nakonec vydají.


„Pokud si udržíme výkonnost z posledních zápasů, pak máme šanci. Začátek sezóny byl hrozný, ale to stále neznamená, že bychom ztratili veškeré naděje. Musíme pokračovat v tom dobrém, co jsem v minulých týdnech načali,“ řekl kapitán týmu Brian Gionta a jedním dechem dodal: „I když se nám nedařilo, třeba už v průběhu tréninkového kempu, tak nás to nezlomilo. Kluci teď začínají věřit, že tady můžeme vybudovat vítězný mančaft.“
V minulém zápase proti Calgary prohrávali Sabres ještě v úvodu závěrečného dějství 2:3, ale dvěma góly dokázali zvrátit průběhu utkání na svojí stranu. „Už nejsme tak snadným soustem jako na začátku. Když porovnáte první zápasy letošní sezóny s tím prozatím posledním, je to jako nebe a dudy,“ dodal Gionta.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -