- Reklama -

Buffalo vyměnilo Neuvirtha do NY Islanders za Johnsona

- Reklama -

Do play off, které se velmi rychle blíží, půjdou hokejisté NY Islanders s opravdu kvalitní brankářskou dvojicí. Klíčový post sestavy letos drží pevně v rukou Jaroslav Halák (46), záda mu dosud kryl Chad Johnson. Ten už si ale v této sezóně další start za Ostrovany nepřipíše. Vedení klubu ho v pondělí přenechalo Buffalu výměnou za Michala Neuvirtha. Sabres získali navíc podmíněnou volbu ve třetím kole draftu v roce 2016.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


New York Islanders bude pro Neuvirtha třetím klubem v National Hockey League. Do ní ho přivedli zástupci Washingtonu, kteří si talentovaného mladíka zamluvili ve druhém kole draftu v roce 2006. Debut v soutěži prožil v ročníku 2008-09 a postupně se vypracoval v oporu mužstva. Jednu dobu byl dokonce týmovou jedničkou mezi třemi tyčemi.
Jeho akcie začaly klesat od play off 2012. Neuvirth pak většinou už jen kryl záda Holtbymu. Navíc v listopadu 2013 se kuriózně zranil, když uklouzl při rozbruslení po puku. Gólman Philipp Grubauer nečekané příležitosti využil a získal si větší důvěru někdejšího trenéra Caps Adama Oatese. Neuvirth tak většinou vysedával v hledišti nebo na střídačce.
Celá situace vyústila v trejd, k němuž došlo na začátku loňského března. Capitals poslali ústeckého rodáka společně s Rostislavem Kleslou do Buffala, opačným směrem zamířil Jaroslav Halák. A právě s tímto slovenským gólmanem se teď Neuvirth potká v jednom dresu.

Neuvirth v této sezóně nastoupil za Sabres ke 27 zápasům, jen šest z nich dovedl do vítězného konce. Úspěšnost zákroků měl 91.8 procenta, gólový průměr 2.99. Větší prostor dostal až před zhruba dvěma týdny. Po odchodu Jhonase Enrotha do Dallasu odchytal Neuvirth za Buffalo osm utkání v řadě.
V posledních třech byl pokaždé zařazen mezi hvězdy zápasu, z toho dvakrát byl první a jednou třetí. V létě mu vyprší dvouletá smlouva, díky které si letos vydělá 2,6 miliónu dolarů. Na začátku července se může stát nechráněným volným hráčem.
Osmadvacetiletý Johnson za pět sezón v NHL odchytal za New York Rangers, Phoenix, Boston a Islanders 56 utkání. V letošním ročníku hájil barvy Isles v 19 utkáních, zaznamenal v nich osm výher s úspěšností 88.9 procenta a průměrem 3.08 branky na zápas.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -