- Reklama -

Burmistrov končí v NHL. Dává přednost Rusku

- Reklama -

Vancouverský útočník Alexandr Burmistrov se rozhodl ukončit svou nepříliš výraznou kariéru v NHL. Na Štědrý den o tom informoval jeho agent Dan Milstein.
Šestadvacetiletý rodák z ruské Kazaně odehrál za Canucks v probíhající sezóně 24 utkání, v nichž zaznamenal šest bodů za dva góly a čtyři asistence. Od listopadu přitom často zastával funkci zdravého náhradníka a nedostával tolik prostoru, kolik by si přál.
Burmistrov zažil svůj zámořský kariérní vrchol během sezóny 2009/2010, když dokázal nasbírat za juniorský celek Barrie Colts (OHL) 65 bodů v 62 zápasech. V roce 2010 jej pak z celkového osmého místa draftovali Trashers, s nimiž se po roce stěhoval do Winnipegu.
V letech 2013-15 strávil dvě sezóny v KHL, po nichž se opět vrátil k Jets. V minulém ročníku působil v Arizoně, odkud byl vyměněn do Vancouveru.
„Chce se vrátit domů. Nic jiného v tom není. Canucks jeho žádosti více než rádi vyhoví,“ uvedl v neděli na svém twitterovém účtu hlasatel rozhlasové stanice Sportsnet 360 Rick Dhaliwal.
„Alex se rozhodl rozvázat smlouvu a hrát jinde než v NHL. Nebráníme mu v tom a přejeme mu hodně štěstí,“ uvedl generální manažer Canucks Jim Benning pro list The Province.
Burmistrov odehrál v nejslavnější hokejové lize světa 348 zápasů, v nichž nashromáždil 101 bodů. Nyní se s největší pravděpodobností vrátí do KHL, kde vlastní jeho hráčská práva Kazaň.
„Nastal pro něj čas vrátit se domů,“ řekl smírně Milstein.
Titulní foto: Matt Cohen/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -