- Reklama -

Burns získal první Norris Trophy ve své kariéře

- Reklama -

Obránce San Jose Sharks Brent Burns se raduje z premiérového zisku Norris Trophy udělovanou nejlepšímu bekovi sezony. Opora zadních řad Žraloků získala v hlasování 1437 hlasů, druhý Erik Karlsson z Ottawy 1292 a třetí Victor Hedman z Tampy 728.
Dvaatřicetiletý Burns si v plné porci zápasů v základní části připsal 76 bodů za 29 branek a 47 asistencí, zatímco Hedman 72 bodů (16+56) v 79 duelech a Karlsson 71 bodů (17+54) v 77 mačích.
„Tyhle dva hráče moc rád sleduju a učím se od nich každý večer,“ vyjádřil svůj respekt na adresu Hedmana s Karlssonem Burns, první zadák v historii San Jose, jenž vybojoval Norrisovu trofej.


Bude vás zajímat:


Mistrovi světa z roku 2015 a vítězi Světového poháru 2016 učarovala jízda Ottawy Senators napříč play-off, která se zastavila až ve druhém prodloužení sedmého rozhodujího zápasu ve finále Východní konference proti pozdějšímu vítězi z Pittsburghu.
„Pohánělo je něco zvláštního. Musíte disponovat něčím kouzelným při takovém tažení. Přesně jako Nashville. Myslím si, že přesně to jsme měli před rokem, když se všechno sešlo a stala se z toho zábava a skoro to bylo snadné,“ prohlásil Burns.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Kanadský hokejista byl během děkovné řeči natolik nervózní, že si posléze myslel, že zapomněl poděkovat své ženě Susan.
„Na chvíli mě postihl výpadek paměti. Zpanikařil jsem a myslel si, že jsem nepoděkoval své ženě, což by nebylo moc dobré,“ řekl Burns.
Rodák z provincie Ontario počínaje následující sezonou načne první rok z osmiletého kontraktu, který uzavřel v listopadu 2016. Ročně si vydělá osm milionů dolarů, celkově 64 milionů (viz ZDE).

Není náhodou, že Burnsova smlouva zní na osm let a osm milionů za rok. Burns je totiž na osmičku zatížen. Když mu bylo osm, začal navštěvovat hokejovou školu v Torontu. Svou ženu požádal o ruku 8. 8. 2008. Do zápasů nastupuje s 88 na zádech. A díky předcházejícímu kontraktu mu na účet přibylo 28,8 milionů dolarů.
„Jde o jednoho z nejdominantnějších hráčů v lize. Upřímně cítím, že má nejlepší léta před sebou. Jsem rád, že s námi bude po velmi dlouhou dobu,“ vyzdvihuje Burnsův přínos pro klub generální manažer Sharks Doug Wilson.


Bude vás zajímat:


Burns ocenil i svého obranného parťáka Paula Martina.
„Strašně moc mi s mojí hrou pomohl jak na ledě, tak i mimo něj. Na kluzištích vytváří skvělou hru, pokaždé se ocitne v parádní pozici. Je pro mě obrovsky důležitý,“ chrlí slova obdivu na Martinovu adresu Burns.
Vousatý obránce si dobře uvědomuje, že po Norris Trophy je na řadě Stanleyův pohár.
„San Jose baží po jiné trofeji a přesně pro ni se pokusíme dojít,“ uzavírá Burns.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -