- Reklama -

Byfuglien se dohodl s Jets na ukončení smlouvy

- Reklama -

Fanshop týmuUž je rozhodnuto. Prapodivný vztah obránce Dustina Byfugliena a Winnipegu Jets dospěl k rozuzlení. Statný bek, který byl od 12. září mimo soupisku, se stal volným hráčem.
V této sezoně nenastoupil do jediného utkání. Hokejového univerzála v posledních letech trápila zranění. V ročníku 2018-2019 jej pustila pouze do 42 utkání, na podzim loňského roku se podrobil operaci kotníku.
Rozvázání smlouvy s Jets sice uvolnilo pětatřicetiletému bekovi ruce v otázce hledání nového klubu, v sezoně 2019-2020 ale stejně nebude moci s jiným mančaftem kontrakt podepsat. Je navíc otázkou, zda Byfuglien si bude chtít ještě natáhnout svoji profesionální kariéru.
„Justin se rozhoduje s ohledem na rodinu. Hráči často musí leccos obětovat, když mají malé děti. Spousta věcí na ně pak dopadá. Dustin byl zvyklý hrát hokej podle svých pravidel a i v této situaci se rozhodl podle sebe,“ nechal se ke zrušení kontraktu slyšet generální manažer Jets Kevin Chevelaydoff.
GM Tryskáčů se pokusil „Buffa“ vyměnit před uzávěrkou přestupů, někdejší defenzivní páteř jeho mužstva mu však prý sdělila, že jinde hrát nechce.
„Zeptal jsem se ho už v září, poté znovu v říjnu, když jsme se potkali. Nikdy to nebylo o tom, že by chtěl výměnu. Naposledy jsem se ho ptal před uzávěrkou: „Chtěl bys hrát někde jinde, pokud bych to zařídil?“ On ale odpověděl: „Ne, jsem spokojený tam, kde nyní jsem,“ nechal nahlédnout do zákulisí vyjednávání s Byfuglienem Cheveldayoff.
V zákulisí se šeptá, že o vítěze Stanley Cupu se Chicagem má zájem Montreal, natáhne si ještě kariéru v NHL?


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -