- Reklama -

Byl jsem v šoku, říká Brayden Schenn, který přichází o možnost zahrát si s Patrickem

- Reklama -

Ve Philadelphii působil od roku 2011. Draftován byl o dva roky dřív jako celkové pětka Králi z Los Angeles, svůj talent ale naplno rozvinul až u Letců. Ve dvou uplynulých sezónách nasbíral přes 50 bodů (59 a 55), smlouvu má ještě na tři sezóny. Nezdálo se, že je důvod, proč by měl dosavadní působiště opouštět. Přesto si od nové sezóny bude zvykat na dres St. Louis.
Během draftu byl totiž Brayden Schenn vyměněn k Bluesmanům, opačným směrem putuje Jori Lehterä a dvě volby v prvním kole draftu, z toho ta v roce 2018 podmíněná.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byl jsem v šoku,“ řekl Schenn v neděli. „Nevěnoval jsem zvláštní pozornost volbám od desátého do dvacátého místa a najednou jsem dostal textovku od svého agenta, že se o mně bavili s Philadelphií zástupci St. Louis, ale nic by nemělo hrozit…“
Jen třicet sekund poté zazvonil bývalému útočníkovi Flyers telefon a na druhé straně byl generální manažer Philadelphie Ron Hextall. „Bum a najednou se to stalo,“ říká Schenn.
Pětadvacetiletý Kanaďan je považován za jednoho z nejspolehlivějších střelců Philadelphie, předloni dal 26 gólů, loni 25. Jori Lehterä tak působivé statistiky nemá, v NHL má za sebou tři sezóny, v nichž nasbíral 44, 34 a 22 bodů, gólově postupně klesl ze 14 na 9 a letos na 7 branek.
„Mám v sobě smíšené pocity,“ dodává Schenn. „Ve Philadelphii jsem byl šest let a měl jsem se tady ohromně. Skvělí spoluhráči a skvělá organizace. Na St. Louis se těším, bude to velká příležitost.“

S přestupem do nového týmu by se prý měl vrátit na svou původní pozici centra, počítá se s ním do první útočné formace. „Řekli mi, že mi dají možnost hrát uprostřed útoku, z toho jsem nadšený. Mají tam spoustu moc dobrých útočníků – Vladimira Tarasenka, Jadena Schwartze nebo Alexe Steena. Mají rozhodně výborný tým a já se na něj těším. Těším se na příležitost, že si zahraju zase centra, beru to všema deseti.“
Schenn byl vyměněný krátce potom, kdy Flyers draftovali Nolana Patricka. S letošní dvojkou draftu měl přitom útočník Flyers dobrý vztah. Když Patricka v juniorské WHL před čtyřmi lety draftovali Brandon Wheat Kings, poprosil jejich tehdejší trenér a generální manažer Kelly McCrimmon Schenna, aby mu zavolal a promluvil s ním.
„Udělal jsem to a od té doby jsem s ním zůstal v kontaktu. Volali jsme si, psali textovky tam i zpátky,“ řekl Schenn, který v letech 2007-10 prošel stejným týmem. „Philadelphia získala skvělého hráče. Pro Wheat Kings odvedl skvělou práci. Je to velký, šikovný pravoruký centr. A dobrý chlap.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -