- Reklama -

Ohlasy po Stadium Series: Radost slovenského kanonýra i zklamání z atmosféry

- Reklama -

Hokejový zápas s nádechem starých dob učaroval severní Kalifornii. Ve městě Santa Clara, jež sousedí se San Jose, si našlo na stadión fotbalových 49ers cestu 70 205 diváků. Jen dvakrát v historii navštívilo utkání NHL více fanoušků (Winter Classic 2008 a 2014). Hrát před takto početným davem příznivců se drtivé většině hokejistů nepoštěstí za celý život. Pro slovenského útočníka Mariána Gáboríka to však byla již druhá zkušenost. Tu první si odbyl ještě v dresu New York Rangers.


Stadium Series s NHLnews:


„Pro každého hráče je to, myslím, skvělý zážitek. Radost z toho musí mít i zdejší obyvatelé,“ řekl Gáborík po zápase listu Los Angeles Times. Rodák z Trenčína bude na venkovní utkání mezi Kings a Sharks vzpomínat v dobrém nejen kvůli vynikající atmosféře. Ve třetí třetině si připsal svůj sedmnáctý přesný zásah v této sezóně a předtím nerozhodné skóre naklonil na stranu hostů z Los Angeles. Stav 2:1 pak vydržel až do závěrečného hvizdu.
„Bylo to skutečně dobré, velmi dobré,“ chválil své svěřence kouč Kings Darryl Sutter.
„Z toho hluku, který nastal, když jsme poprvé vkročili na led, jsem dostal husí kůži,“ svěřil se zase útočník hostů Trevor Lewis.
Obhájci Stanley Cupu si připsali sedmou výhru v řadě a opět se dostali na pozici zaručující postup do play-off. Radost z bodových žní má i slovenský kanonýr. „Posledních sedm zápasů jsme hráli dobrý hokej. Byla to opět hra Králů, k níž přispěl každý z našeho týmu,“ neskrýval Gáborík své nadšení.
Gól Mariána Gáboríka na 2:1:

Naopak do stále větší herní deprese se propadávají hokejisté Sharks. Na pohodě jim nepřidává ani fakt, že v souboji týmů, které se pohybují v Západní konferenci na hraně postupu do play-off (San Jose, Vancouver, L.A., Calgary, Minnesota) mají odehráno až o tři utkání více než jejich soupeři. Tentokrát se ale smutek z prohry mísil s nadšením z nevšedního zážitku.
„Bylo to neskutečné. Od začátku až do konce panovala úžasná atmosféra,“ řekl pro deník San Jose Mercury News Joe Thornton. „Je to něco, co zažijete, jen jednou za život. S takovou podporou za zády chcete vyhrát, jen jsme bohužel nenašli cestu, jak vsítit druhý gól,“ dodal kanadský útočník.
Hymna Spojených států amerických před začátkem utkání, interpret Kris Allen: 

Poněkud odlišný zážitek si z klání pod otevřeným nebem odnesl trenér Sharks Todd McLellan: „Můžete vykládat, že lidé byli hlasití, ale v žádném případě ne tak, jako když se zaplní naše hala 20 tis. diváky. Takže ano, byli hluční a uvědomuju si, že fandilo 70 000 lidí, ale když jste dole na střídačce, jsou diváci na tak rozlehlém stadionu vysoko nad vámi, a vy ten hluk příliš nevnímáte.“
Pro většinu zúčastněných se i přesto jednalo o událost, na níž se nezapomíná. „Hrát na tomhle stadionu a dostat se do kabiny 49ers bylo asi to nejlepší, co jsme jako hráči doposud zažili. Jednoduše bezva zážitek,“ rozplýval se centr domácího mužstva Logan Couture.
Titulní foto: Matt Cohen / Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -