- Reklama -

Bylo těžké vědět, že kdokoliv z mých spoluhráčů může být vyměněn, říká Henrik Lundqvist

- Reklama -

Posledních několik týdnů nebylo lehkých pro New York Rangers.
Dne 8. února 2018 zveřejnili generální manažer Jeff Gorton a prezident klubu Glen Sather dopis adresovaný fanouškům, ve kterém informovali o budoucí přestavbě mužstva. Také v něm stálo, že vyměněn může být opravdu kdokoli.
Rangers svému slovu dostáli a před uzávěrkou přestupů odešli Ryan McDonagh, Rick Nash, J.T. Miller, Michael Grabner a Nick Holden. Pro brankáře Henrika Lundqvista to byla velmi těžká situace.
„Dnes jsem se probudil a téměř jsem tomu nemohl uvěřit,“ řekl Lundqvist. „Tolik let jsme hráli spolu a prošli si tolika věcmi. Nyní je to úplně jiný tým.“
Vědomí, že může kdokoliv v brzké době změnit dres, mělo dopad i na samotné hráče.
„Po několik týdnů to bylo opravdu těžké období, když člověk věděl, že to může přijít. Velké součásti našeho týmu, dobří přátelé, ti všichni jsou pryč. Nikdy jsem nic podobného nezažil. Bylo to nové, ale naprosto rozumím tomu, kde se nacházíme a co je nezbytné udělat,“ svěřil se zkušený brankář.
Na druhé straně Rangers dokázali dobře nakopnout svoji přestavbu, když získali volby v prvním, druhém, třetím a sedmém kole draftu. K tomu navíc přišel Vladislav Naměstnikov a Ryan Spooner. Spolu s dalšími talenty a dalšími mladými hráči jde o slibný začátek dlouhé cesty.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -