- Reklama -

Bývalí maskoti NHL (2. část)

- Reklama -

Druhá polovina miniseriálu, ve kterém krátce popisujeme dnes už neexistující maskoty klubů NHL, patří figurám spjatým s minulostí týmů Pittsburgh Penguins, Connecticut Whale, Philadelphia Flyers, Atlanta Thrashers a Washington Capitals.

Pittsburgh Penguins mascot "Penguin Pete" is paraded on the ice at the Civic Arena in Pittsburgh during an intermission of a game between the Penguins and the Buffalo Sabres on October 10, 1971. Buffalo won the game, 2-1.
Pete Penguin – Pittsburgh Penguins

Prvním maskotem Pittsburghu byl skutečný tučňák Pete, kterého si tým půjčoval z místní zoologické zahrady Aquazoo. Pete se fanouškům v Civic Areně poprvé představil 21. února 1968, ale svou zápasovou premiéru si odbyl až 19. října stejného roku při utkání s Bostonem.
Vedení klubu nechalo svému chráněnci dokonce vyrobit speciální brusle u společnosti CCM. Pete uhynul několik týdnů po závěru sezóny. Později byl na stadionu Pittsburghu k vidění další živý tučňák, jenž se ale na domácím stadionu ukazoval jen ve vybraných utkáních v letech 1971-­72.
Foto/Photo by: Thumblr.com

5462865753_85008d8ecb_z
Pucky the Whale ­- Connecticut Whale

Zelená velryba Pucky reprezentovala v letech 2010 až 2013 klub Connecticut Whale. Poté se tým vrátil k původnímu názvu Hartford Wolf Pack (Vlčí smečka), což s postavou velryby příliš nekorespondovalo a Pucky odešel do důchodu. Figura velryby byla v sedmdesátých a osmdesátých letech také součástí grafiky dresů týmu Hartford Whalers, na jehož základech vznikl v roce 1997 klub Carolina Hurricanes.
Foto/Photo by: Doug Kerr

slapshot
Slapshot – Philadelphia Flyers

Maskot Slapshot se v dresu Flyers objevil pouze v sezóně 1976­/77, od té doby je tým z Philadelphie jedním z mála klubů NHL, které nemají svého maskota. Stejné jméno nese v současnosti i maskot Washingtonu a v minulosti měl přezdívku Slapshot také původní zástupce New Jersey Devils, kteří v roce 1993 představili postavu NJ Devil.
Foto/Photo by: Fans Forum Philadelphia Flyers

- Reklama -

1571364813_88e94853dc_o
Thrash – Atlanta Thrashers

Žlutý opeřenec s drsným kukučem debutoval na domácím stadionu Atlanty v roce 1999. Maskot, jehož figura je inspirována druhem Toxostoma rufum, jenž je od roku 1928 státním ptákem státu Georgia, ukončil svou kariéru v roce 2011, kdy se klub přemístil do Winnipegu.
Foto/Photo by: Robert Occhialini

WASHINGTON, DC - February 1, 2011:  Former Washington Capitals mascot Winger makes an appearance before the Washington Capitals "Turn Back The Clock Night" honoring former Capital Dino Ciccarelli against the Montreal Canadiens at Verizon Center.
Winger – Washington Capitals

Dalším, dnes už neexistujícím maskotem v podobě ptáka je modrá postava Wingera, který sice později uvolnil místo současnému Slapshotovi, ale na vybraných akcích Capitals bývá dodnes přítomen. Mezi lety 1980 a 1987 měl tým Detroit Red Wings maskota stejného jména, ale v současné době Rudá Křídla reprezentuje populární chobotnice Al.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -