- Reklama -

Bývalý bitkař NHL: Marihuana mi zachránila život

- Reklama -

Jak vyřešit problém s nadměrným pitím? Darren McCarty přichází s nečekaným řešením – oddat se trávě.
Někdejší dlouholetý útočník Red Wings, který více než uměním skórovat proslul svými pěstmi, byl alkoholik. Jeho afinita k pivu a Jack Danielsovi jej dovedla ke čtyřem pobytům v léčebně, ukončila dvě manželství a ohrožovala jeho život.
Fanda NHL
„…pil jsem od 12 nebo 13 let. V hokejových kruzích se tohle tolerovalo, bylo to kulturně akceptovatelné,“ řekl McCarty v rozhovoru pro Kathleen Grayovou z deníku Detroit Free Press.
„Trávu jsem nikdy nekouřil, změna přišla až po mé první operaci v roce 1999. Byl jsem na všech těch prášcích, což mě dovádělo k šílenství. Trpím také nespavostí, což souviselo se vším tím pitím. Kamarád mi navrhl zkusit marihuanu, něco mi problesklo hlavou a moje tělo jakoby řeklo ‚ano‘.“
I přes „zelené osvícení“ nepřestal dnes už 47letý hokejový důchodce holdovat alkoholu. Zastihl jej kolaps, z něhož se rozhodl vyléčit marihuanou. V roce 2015 jej přátelé pod dohledem léčitele izolovali od okolí a podávali mu přípravek s obsahem THC.
„Byl jsem v kómatu, ale jakmile jsem se po sedmi dnech probudil, nebyl jsem již na alkoholu fyzicky závislý. Postavil jsem se na nohy a řekl ‚Díky Bohu!‘,“ pokračoval někdejší bitkař.
McCarty od té doby nepije, shodil 27 kilogramů, skoncoval s kouřením a vysadil většinu předepsaných léků.
„Kdybyste zhlédli vývoj, který jsem za posledních 10 let prodělal, viděli byste, jak procházím různými fázemi od alkoholismu až k rostlině, která mi zachránila život. Cítím se, jako by mi bylo 35. Nelžu. Jsem jako Benjamin Button,“ dodal rodák z Britské Kolumbie, jenž nyní kouří marihuanu každý den.
McCarty strávil v NHL 15 let, během nichž získal s Detroitem čtyři Stanley Cupy. Drsný křídelník naskočil ve slavné lize do 758 zápasů s bilancí 288 bodů a 1 477 trestných minut. Nyní spolupracuje s firmou Pincanna, jež obchoduje s konopnými produkty.



- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -