- Reklama -

Bývalý hráč NHL žije na ulici s chorobou CTI. Otec se bojí o jeho život

- Reklama -

Poté, co odehrál 130 utkání v NHL jako bitkař týmu Washington Capitals, žije sedmatřicetiletý Stephen Peat (na fotce vlevo) na ulicích měst Britské Kolumbie. Jeho otec Walter se navíc obává, že by jeho syn mohl být blízko smrti, když se u něj objevily příznaky choroby CTI, což je poškození mozku zapříčiněné častými údery do hlavy.

Když Stephen po sezóně 2010/11 ukončil hokejovou kariéru, všiml si jeho otec značné změny v jeho chování. Nedokázal udržet koncentraci, což bylo pro člověka, který dříve dokázal sám sestavit motor svého motocyklu, poněkud neobvyklé.
„Jeho zapomnětlivost a neschopnost uvažovat ho pomalu dostaly do bodu, kde se nachází právě teď. Je to úplně jiná osobnost,“ prozrazuje Walter Peat.
Díky své zhoršené soustředěnosti jednoho dne podpálil Stephen rodinný dům, když byl rozrušen zazvoněním svého telefonu ve chvíli, kdy pracoval s otevřeným ohněm. Bývalý bitkař byl obviněn ze žhářství z nedbalosti a odsouzen k ročnímu podmíněnému trestu.
Podmínku porušil hned několikrát a tak byl poslán do vězení. Zde také končí veškerý přísun informací, které o svém synovi Walter Peat má, přestože je Stephen opět dávno na svobodě.
Poslední zprávu podal Walterův starý přítel, který Stephena údajně spatřil.
„Řekl mi, že viděl Stephena v centru města Langley. Obcházel tam prý celý od krve. Je to hrozné. Bojím se, že ho někdo zbil, nebo je blízko své smrti,“ říká zdrcený otec.
Walter se bojí, aby jeho syn neskončil jako bývalí bitkaři NHL Wade Belak a Rick Rypien, kteří své životy ukončili sebevraždou. Také Stephen prý při rozrušení vykřikoval, že svůj život ukončí.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -