- Reklama -

Bývalý hříšnik má spasit kabinu Králů

- Reklama -

O hráčích Los Angeles se toho v posledních měsících namluvilo a napsalo opravdu hodně. Zatímco loni byli oslavováni za své vynikající výkony na cestě za dalším Stanley Cupem, v letošní sezóně byli někteří z nich odsuzování za své nepřijatelné chování mimo hokejová kluziště. Ani manželské patálie Slavy Voynova, ani kokainový dýchánek Jarretta Stolla rozhodně nepřidaly kalifornskému klubu na dobré pověsti.
Management amerického celku tak zavelel ke křížové výpravě proti všemu bezpráví a přes léto pilně pracoval na tom, aby se zlepšilo povědomí hráčů o problematice domácího násilí a zneužívání návykových látek.
Nicméně za nejvýznamnější krok, ke kterému se odhodlal generální manažer Kings Dean Lombardi, lze považovat angažování bývalého hráče NHL Brantta Myhrese. Rodák z Edmontonu strávil v neslavnější hokejové lize světa sedm sezón, během kterých prostřídal dres celkem šesti různých týmů. Už to dává tušit, že se rozhodně nejednalo o typ bezproblémového hráče.
Myhres za svoji kariéru nastřádal marginálních osm bodů, zato byl čtyřikrát pozitivně testován na zakázané látky. Za svoje výstřelky byl nakonec „odměněn“ doživotním zákazem činnosti. Teď to bude právě on, kdo bude pomáhat hráčům Kings a zároveň je odrazovat od podobného chování.

Dnes jednačtyřicetiletý Kanaďan se totiž vydal cestou osvěty. S drogami nadobro skoncoval, jejich problematice se ale věnuje i nadále. Na univerzitě Mount Royal v kanadském Calgary si prošel studiem zaměřeným na dlouhodobé účinky užívání návykových látek na lidské tělo, a v posledních měsících spolupracoval s vedením NHL a se zástupci hráčské asociace na vytvoření vlastního podpůrného programu, jehož primárním cílem je protidrogová prevence a vzdělávání hráčů.
„Dean byl první generální manažer v NHL, který o moje služby projevil zájem. Můj program nabídne hráčům všechny dostupné informace ohledně problematiky drog, alkoholu, domácího násilí, závislosti na hazardních hrách atd.,“ řekl Myhres
S Lombardim se seznámil už během svého působení v San Jose (1998-2000), kde se mimo jiné setkal i se současným koučem Kings Darrylem Sutterem. Myhres přitom upozorňuje na fakt, že v té době bylo pro hráče prakticky nemožné se s problematikou užívání drog někomu svěřit.
I proto je hlavním mottem jeho práce slovo důvěra. „Neexistuje nic, s čím by se mi ti hráči mohli svěřit, a přitom bych si tím neprošel už já sám,“ řekl Myhres, který musel podstoupit řadu léčebných procedur, aby se svých závislostí zbavil.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -