- Reklama -

Bývalý kapitán Predators Greg Johnson zemřel v 48 letech

- Reklama -

Fanshop týmuSmutná zpráva obletěla hokejový svět. V pondělí zemřel v 48 letech někdejší kapitán Nashville Predators Greg Johnson. Byl mezi hráči, kteří za Predators hráli v jejich úplně první sezoně v NHL.
Johnson strávil v Nashvillu celkem sedm let, kdy posbíral celkem 238 bodů. V premiérovém ročníku Predátorů (1998-1999) si připsal své osobní maximum – 50 bodů v 68 zápasech. Od roku 1998 nosil na dresu „A“ pro asistenta kapitána, mezi lety 2001-2006 byl plnohodnotným kapitánem.
Naposledy se v NHL objevil v dresu Detroit Red Wings v sezoně 2005-2006. Při zdravotní prohlídce před následující sezonou u něj lékaři objevili problémy se srdečním tepem, kvůli kterým byl donucen skončit. Nastoupil do 785 utkání a získal 369 kanadských bodů. V nejprestižnější lize světa oblékal dres Nashvillu, Detroitu, Chicaga (z něj v roce 1998 do Predators přišel) a Pittsburghu.
„Greg byl tváří tehdejšího týmu. Byl to jeden z nejmilejších chlapů, které jsem kdy potkal,“ vzpomínal na svého někdejšího spoluhráče bývalý brankář Predátorů Chris Mason pro USA Today.


Dodnes drží rekordy Predators v počtu gólů v oslabení (11) a získaných bodů v oslabení (17). Johnsonův bratr Ryan hrál taktéž v NHL a nyní pracuje ve vedení Canucks.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -