- Reklama -

Bývalý klub ukončil Hemského sérii, Atkinson zaznamenal hattrick

- Reklama -

V posledních třech zápasech zaznamenal Aleš Hemský vždy alespoň bod, včera už se mu to nepovedlo. Při návratu do Edmontonu, kde strávil prakticky celý svůj zámořský život, vyšel naprázdno stejně jako všichni jeho spoluhráči z Dallasu. Z 29 pokusů nevyzráli ani jednou na Richarda Bachmana, pro změnu bývalého hokejistu Stars. Americký gólman udržel čisté konto podruhé v sezóně.
Vítěze tedy určila už branka Jordana Eberleho z 33. sekundy, v závěrečné třetině přidali Oilers ještě tři. Poprvé v NHL (ve svém pátém zápase) se trefil Andrew Miller, jenž tři a půl minuty před sirénou proměnil trestné střílení.
Stars promarnili příležitost přiblížit se v tabulce Západní konference osmému Winnipegu, stále na něj ztrácejí osm bodů. Do konce základní části jim zbývá odehrát sedm utkání. Olejáři už dohrávají sezónu pouze z povinnosti.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stejně je na tom Columbus ve druhé konferenci, což ovšem neznamená, že by si jeho hokeje neužívali. V pátek se z pobytu na ledě a střílení branek těšil zejména Cam Atkinson, který do chicagské sítě poslal tři puky. Dva v bohatém úvodním dějství, v němž padlo šest gólů, hattrick dokončil v závěru při soupeřově power play.
Chybující obrana Jestřábů povolila Modrokabátníkům v první třetině skórovat čtyřikrát, nedařilo se ani útoku. Muži v červeném promarnili pět početních výhod, při jedné z nich navíc po Atkinsonově úniku inkasovali. Po porážce 2:5 se náskok Blackhawks na třetím místě Centrální divize snížil na jeden bod, v rámci matematiky pro play off se pro ně ale nic nezměnilo.
Včera totiž čtvrtá Minnesota uspěla v duelu s Calgary, jemuž na západě momentálně patří první nepostupová příčka. Pod výsledkem 4:2 jsou podepsáni čtyři různí střelci Wild, dva z nich si zaokrouhlili gólové účty. Thomas Vanek podesáté v kariéře (tedy zatím pokaždé) pokořil 20brankovou metu, Zach Parise pošesté zdolal hranici 30 zásahů.
Skóre otevřeli v šesté minutě Flames, poté převzali otěže Divoši. Soupeři je znovu půjčili až v závěrečných minutách. Minnesota porazila Calgary v této sezóně už potřetí, celkově přitom obdržela pouze tři branky.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -