- Reklama -

Bývalý útočník Turgeon je novým asistentem trenéra v Los Angeles

- Reklama -

Králové z Los Angeles zkompletovali svůj trenérský tým pro příští ročník NHL. Novým asistentem hlavního kouče Johna Stevense byl jmenován Pierre Turgeon. Pozici trenéra bude někdejší vynikající útočník zastávat v nejslavnější hokejové lize světa vůbec poprvé.
„Jsem velice hrdý, že mi Kings nabídli trenérskou pozici v National Hockey League na plný úvazek. Mám velkou radost, že jsem takovou příležitost dostal,“ stojí ve velmi krátkém vyjádření sedmačtyřicetiletého Kanaďana pro agenturu Associated Press.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V minulém ročníku NHL se Králové sice pyšnili solidní defenzivou, ovšem problémy v ofenzivě jejich postupové plány (do play off) zhatily. V počtu vstřelených branek se v základní části soutěže (30 týmů) umístili až na šestadvacátém místě (201 branek), v obdržených na šestém, když inkasovali 205 gólů.
„Jsme nadšeni, že se Pierre Turgeon připojí k Johnu Stevensovi a našemu trenérskému týmu,“ uvedl ve svém prohlášení prezident Kings Luc Robitaille. „Poprvé v historii Kings budeme mít jednoho trenéra, který bude mít na starost výhradně práci s útočníky (zlepšování jejich herních dovedností) a celkovou hru mužstva v ofenzivě.“
S aktivní kariérou se Turgeon rozloučil před deseti lety. Během devatenácti sezón odehrál v základní části NHL 1294 zápasů, nasbíral v nich 1327 bodů za 515 branek a 812 přihrávek. Ve 109 utkáních play off zaznamenal 97 bodů (35+62).

V roce 1987 ho zástupci Buffala poctili tím, že ho zvolili jedničkou draftu. O šest let později si (už jako člen NY Islanders) šel při galavečeru NHL na pódium pro Lady Byng Trophy určenou nejslušnějšímu hráči soutěže.
Působil také v Montrealu, St. Louis, Dallasu a Coloradu. Na Stanley Cup nikdy nedosáhl. Nejblíže k němu byl v roce 2001, kdy Bluesmani došli do finále Západní konference, kde byli vyřazeni Lavinami z Denveru.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -