- Reklama -

Calgary Flames: Hudler se vrací do sestavy, Giordano aspoň k tréninku

- Reklama -

Výrazně silnější vstoupí Calgary do druhého duelu série s Anaheimem. Jiří Hudler by měl být po absenci v prvním utkání v pořádku, s mužstvem už aspoň trénuje také obránce Mark Giordano. Přítomnost vynikajícího zadáka vzbudila v Calgary hodně rozruchu, neboť byl mimo hru hodně dlouhou dobu.
Když si 25. února natrhl v utkání proti New Jersey biceps, odhadovali lékaři dobu jeho absence na pět měsíců. K návratu přímo do hry je zatím Giordano ještě hodně vzdálen, i možnost zatrénovat si se spoluhráči ale přivítal. Když odcházel, byl reálným uchazečem o Norris Trophy pro nejlepšího zadáka soutěže, zranění mu bohužel šanci bojovat o tuto trofej vzalo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Cítím se skvěle, že jsem zase zpátky, dostávám se znovu do hry, zkouším si načasování i rychlost, můžu si zabruslit s těmihle chlapy,“ řekl muž, který nasbíral v základní části 48 bodů (11+37) v 61 zápasech. „Jsem šťastný, že dělám další krok, kterým se blížím k návratu do hry.“
Trenér Bob Hartley ví, že mu jeho elitní bek v play off už asi nepomůže. Leda by Calgary vydrželo ve hře ještě nějakou tu sérii. „Ve skutečnosti jsme se ani nesnažili stanovit nějaké datum,“ řekl k možnosti přímého návratu přímo do hry Giordano. „Zatím to asi bude jen o tréninku, na samotnou hru ještě ani nepomýšlím.“
Příznivější situace panuje kolem nejproduktivnějšího hráče Plamenů základní části Jiřího Hudlera, který opustil první utkání s Ducks během druhé třetiny s blíže nespecifikovaným zraněním. „Jiří je v pořádku,“ potvrdil Hartley. „Vždycky vám říkáme pravdu.“

Ne zcela v pořádku je ale Michael Ferland, který poslední trénink prošlapal pouze na rotopedu. Šance na start v neděli je. „Doufejme, že s námi bude v sestavě,“ řekl na adresu třiadvacetiletého Kanaďana Hartley.
Trenér Calgary zkoušel v tréninku trochu přeházet útočné formace a obranné dvojice. Sestavou se pohyboval hlavně útočník Sam Bennett, v obraně to vedle sebe zkoušeli Raphael Diaz a David Schlemko.
„Jen jsem si chtěl vyzkoušet různé kombinace,“ řekl Hartley. „Každý hráč je určitou možností. Možná i někoho posadíme, ale vy chlapi, jako obvykle, se to dozvíte první,“ slíbil trenér novinářům.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -