- Reklama -

Calgary před arbitráží podepsalo útočníka Byrona

- Reklama -

Ve čtvrtek bylo naplánováno jeho slyšení u arbitráže NHL, to už ale Paul Byron řešit nemusí. V neděli se totiž dohodl s Calgary na ročním kontraktu v hodnotě 900 tisíc dolarů. Po skončení následující sezóny se může stát nechráněným volným agentem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Byron v poslední sezóně odehrál za Flames 57 zápasů a nasbíral 19 bodů (6+13). „Dali mi příležitost. Kouč zná moje schopnosti i to, jakou energii přináším týmu. Navíc jsem přizpůsobivý a mohu hrát v různých řadách i na různých postech,“ řekl Byron listu Calgary Sun.
„Pokud nedostávám tolik času v prvních třetinách, jsem kdykoliv připraven pomoci týmu v poslední fázi zápasu. Když vám trenér dá důvěru hrát i v takových situacích, dodá vám to sebevědomí jako hráči,“ dodal.
Byron v květnu absolvoval operaci kýly a v červnu ještě podstoupil zákrok na zápěstí. Ochranu ruky po operaci mu sundají až v prvním zářijovém týdnu, přesto věří, že bude připraven na tréninkový kemp Calgary.
„Bylo příšerné poslední zápasy jen sledovat. Obětujete hodně času a přípravy a pak nemůžete být na ledě a pomoci klukům,“ litoval závěru posledního ročníku.

Z poslední sezóny Byron vinou zdravotních potíží přišel o 24 posledních utkání, z toho jedenáct v play off, kdy Flames vypadli ve druhém kole s Anaheimem Ducks.
Byrona si v draftu 2007 vybralo Buffalo až v šestém kole. Do Calgary se dostal o pět let později výměnou s Chrisem Butlerem za Robyna Regehra a českého forvarda Aleše Kotalíka. V základní části NHL odehrál celkem 138 duelů, ve kterých zaznamenal 17 branek a 31 přihrávek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -