- Reklama -

Callahan po operaci slepého střeva trénuje. V sobotu by rád nastoupil

- Reklama -

Hokejisté jsou během play off zvyklí hrát s rozličnými zraněními. Někdy to ale prostě nejde. Poznal to Ryan Callahan, který se právě zotavuje z operace slepého střeva. Činí tak ovšem s nejvyšší rychlostí. Tak, aby byl pokud možno už na sobotní otevírací zápas série s Rangers v Madison Square Garden zpět v sestavě hostů.
Callahan vynechal šestý duel série mezi Tampou Bay a Montrealem, neboť musel v pondělí na akutní vyjmutí slepého střeva. Spoluhráči to naštěstí zvládli i bez něj, nyní by se ale třicetiletý Američan rád co nejdříve vrátil. Návrat do běžného života předvádí ohromující, v pátek už se spoluhráči znovu trénoval!
„Bude záležet na jeho bolestech,“ řekl trenér Cooper. „Nechceme ho dostat do situace, kdy by si ještě uškodil. Určitě to bolí, ale zlepšuje se to každý den, takže nakonec to bude jen na něm a na tom, jak se bude cítit.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Útočník Lightning byl propuštěn z nemocnice právě tak, že stihl aspoň odkoukat šestý duel Tampy proti Canadiens. „Bude záležet na tom, jak se budu cítit, jak bude moje tělo reagovat,“ řekl Callahan. „Zatím nevím, jak to bude vypadat při intenzivním bruslení, uvidíme.“
Práci doktorů rozhodně ocenil. Zotavení probíhá velmi rychle. „Rekonvalescence probíhá svižně, každý den se to zlepšuje, takže jdeme správným směrem,“ dodal Callahan.
Rodák z Rochesteru bude sérii proti Rangers vnímat zvlášť citlivě, protože zde dlouhou dobu hrál. Málo vídanou výměnu kapitánů provedli Jezdci s Blesky před uzávěrkou přestupů na jaře 2014. Martin St. Louis se stěhoval do New Yorku, Ryan Callahan do slunné Floridy.

Tři vzájemné zápasy mezi oběma soupeři v základní části vyhrály Blesky. Tampa vyhrála postupně 5:1, 4:3 a 6:3. Podle těchto výsledků by teda měla být favoritem série. Callahan ve třech utkáních se svým bývalým zaměstnavatelem pomohl Lightning čtyřmi góly a jednou nahrávkou.
Při pátečním tréninku přeskakoval mantinely s Jonathanem Marchessaultem a Cedricem Paquettem a vypadal v pohodě. Pokud se objeví o víkendu v sestavě, nejspíš se bude muset spokojit se skromnější defenzivnější rolí, ale to by neměl být problém. Jakmile se rozehraje, vrátí se na své obvyklé místo.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -