- Reklama -

Cameron dostal v Ottawě smlouvu na další dva roky. Který brankář mu zůstane?

- Reklama -

Pro muže jménem Dave Cameron je tenhle rok opravdu úspěšný. Britský ministerský předseda získal se svými konzervativci většinu v Dolní sněmovně, jeho jmenovec bude nadále vládnout v hlavním městě největší země Commonwealthu. Přesněji řečeno v místním hokejovém klubu. Ottawští Senators nabídli svému trenérovi novou dvouletou smlouvu.
„Jsme domluveni, čekáme jen na upřesnění některých formulací ve smlouvě. Zbývá doladit jeden odstavec,“ upřesnil generální manažer Bryan Murray.
Cameron se ujal kormidla kanadského mužstva 8. prosince po propuštění Paula MacLeana, jemuž předtím dělal tři roky asistenta. Senátoři v té době měli na svém kontě 27 bodů ze stejného počtu zápasů a patřila jim desátá příčka ve Východní konferenci. Pod vedením 56letého muže přidali ve zbylých 55 utkáních 72 bodů a do play off šli ze sedmého místa. I přes prohru 2-4 s Montrealem hned v úvodním kole vyřazovacích bojů končili sezónu se vztyčenými hlavami.
„Byla radost koučovat takové mužstvo. Jsem na kluky hrdý,“ děkoval svým svěřencům při rozlučce. „Pro kouče je porážka vždy stravitelnější, když vidí, že hráči nechali na ledě všechno. A oni šlapali nadoraz tři měsíce,“ připomněl, že v jednu chvíli Ottawa ztrácela na postup čtrnáct bodů. „Myslím, že sezóny můžeme mít dobrý pocit.“
V organizaci by měl dále pokračovat také hlavní kouč záložního týmu z Binghamtonu Luke Richardson, který pokukoval po volném místě v Buffalu, než bylo obsazeno Danem Bylsmou. Cameron si nicméně bude muset najít nového asistenta místo nedávno zesnulého Marka Reedse. Nejvážnějším kandidátem je Andre Tourigny, který v minulosti zastával stejnou pozici v Coloradu.

Odejde Anderson nebo Lehner? Brankářů má Ottawa nadbytek

Zajímavější otázkou je, koho postaví Senátoři na podzim mezi tyče. Po podpisu nového kontraktu s Andrewem Hammondem by si mohli vybírat hned ze tří vyrovnaných kandidátů, ale GM Murray včera prozradil, že jeden z dvojice Craig Anderson, Robin Lehner s velkou pravděpodobností změní dres. Nejspíš to bude mladý Švéd, který už je po únorovém otřesu mozku zcela v pořádku.
„Vedl jsem rozhovory se sedmi kluby, většinou se zajímaly o Lehnera,“ potvrzuje Murray. „Identifikovali jsme, které kluby mají o co zájem. Myslím, že během příštího týdne nebo dvou dáme dohromady nabídku a s někým se spojím. Doufejme, že to bude před draftem, ale není to podmínkou. Můžeme řešit situaci třeba až před přípravným kempem.“
Připomeňme, že pokud jde o maskované muže, Senátoři ještě v květnu přesvědčili svojí nabídkou talentovaného Matta O’Connora z bostonské univerzity. Ten by měl příští ročník strávit na farmě v Binghamtonu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -