- Reklama -

Canadiens věří, že se Sjomin v jejich řadách probere k lepším výkonům

- Reklama -

Alexandr Sjomin je trochu problémový hráč. Poslední roky nesbíral tolik bodů, co dřív. Přesto si od něj v Montrealu hodně slibují. Canadiens doufají, že má v sobě stále talent, který pomůže nakopnout ofenzivu jejich mužstva. Proto mu dal generální manažer Marc Bergevin jednoletý kontrakt.
„Je velmi šikovný,“ řekl Bergevin ve středu na Gillette Stadium. „Přináší něco, co moc hráčů nemá. V Carolině nešly věci podle jeho představ. U nás dostane šanci dokázat, že je pořád hráčem, kterým býval. Je stále mladý, vždyť je mu jen 31 let. Doufáme, že přinese svou šikovnost do Montrealu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bergevin byl na Gillette Stadium, aby propagoval plánované Winter Classic mezi Bostonem Bruins a Montrealem, které se zde uskuteční 1. ledna 2016. Sjomin nasbíral loni jen 19 bodů za 6 branek a 13 asistencí. Hurricanes ho raději předčasně vyplatili z pětiletého kontraktu.
V sezóně 2009-10 měl po boku Alexandra Ovečkina ve Washingtonu životní formu, když nasbíral 84 bodů (40+44). Po odchodu od Capitals ale uvadal. Za tři roky v Carolině nepřekročil ani jednou hranici padesáti bodů, střeleckým maximem Sjomina bylo 22 branek z ročníku 2013-14.
„To je jeho stinná stránka z Caroliny,“ komentoval hráčův pokles produktivity Bergevin. „Když nedáváte góly, a ono čím dál těžší v dnešní době dávat branky, musíte nabídnout něco jiného. Ať už je to defenziva, napadání, blokování kotoučů. To od hráče očekávám, když se vám nebude dařit střelecky.“
Generální manažer prý se bavil o možnostech využití Sjomina s trenérem Michelem Therrienem. Oba chtějí udělat maximum proto, aby zde bývalý hokejista Caroliny byl využitý. „Doufám, že za rok touhle dobou se budeme bavit o prodloužení Alexova kontraktu,“ věří Bergevin.

Vedle Sjomina přivedl Montreal do svých řad ještě Zacha Kassiana za Brandona Prusta, kterého poslal ve vzájemné výměně do Vancouveru. Bergevin mužstvu, které patřilo loni k nejlepším ve Východní konferenci, věří a nemá v úmyslu ho přehnaně doplňovat.
„Pořád máme mladé jádro. Podívejte se na ostatní týmy. Hráči, kteří vás dovedou dostat ve Stanley Cupu přes vrchol, nejsou k mání. Takže musíte věřit svým mladým hráčům a jít krůček po krůčku,“ dodal stavitel Canadiens ke své postupné strategii.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -