- Reklama -

Capitals zahnali démony a po 24 letech vyřadili Tučňáky z play-off

- Reklama -

Bylo to takřka prokletí. Za posledních 27 let dokázal Washington postoupit v play-off přes Pittsburgh do dalšího kola pouze jednou a to v roce 1994. V ostatních případech si musel vždy vypít trpký kalich hořkosti a strpět vyřazení (přehled naleznete ZDE). Obrat přišel až letos.
Capitals porazili v šestém zápase konferenčního semifinále Penguins 2:1 po prodloužení, celou sérii opanovali poměrem 4:2 a poprvé v éře Alexandra Ovečkina se probojovali mezi nejlepší čtyřku soutěže.
Jednotvárná historie střetnutí Pens a Caps v bojích o Stanley Cup:


Caps se objevili ve finále Východní konference naposledy v sezóně 1997/98. Pro ruského snajpra Ovečkina se bude jednat o vůbec první účast v téhle fázi Stanley Cupu.
„Konečně, víte? Trvalo to děsně dlouho. Konečně jsme porazili Pittsburgh a posunuli se přes něj dál,“ hýřil washingtonský kapitán po vítězném klání radostí. „Nejedeme domů, neplánujeme dovolenou, ale stále bojujeme a to je úžasné.“


Největší hvězdou utkání byl ale jeho krajan Jevgenij Kuzněcov, jenž se v nastaveném čase postaral o výherní střelu. Jeho rána má navíc přesah do sportovní historie Washingtonu.
Caps jsou prvním tamním celkem z tzv. Velké čtyřky severoamerických soutěží, jenž po roce 1998 dosáhl konferenčního finále.
A jízda zdaleka nemusí být u konce. V cestě za vrcholem jim však budou v první lajně vzdorovat Tampa Bay Lightning.
Vítězný gól Jevgenije Kuzněcova v prodloužení:


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -