- Reklama -

Carey Price trénuje. Bolesti ale přetrvávají

- Reklama -

Jako na smilování čekají Canadiens na návrat své brankářské jedničky mezi tyče. Zpočátku se zdálo, že Montreal ztrátu svého klíčového muže zvládne, Mike Condon odchytal několik dobrých zápasů, pak se ale závislost na Careym Priceovi ukázala v plné nahotě. V novém roce prohrál Montreal deset ze čtrnácti zápasů. Také proto se nemohou fanoušci i spoluhráči návratu Price dočkat.
Poslední zprávy bohužel nezní příznivě. Podle informace oficiálního serveru nhl.com se Price necítil na pátečním tréninku úplně dobře a jeho návrat do brankoviště Montrealu tak zůstává nejistý. Loňský vítěz Hart a Vezina Trophy je mimo hru od 25. listopadu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Trenér Canadiens Michel Therrien zůstával po tréninku tajemný. „Rozumím otázkám na Careyho, ale právě teď není v další etapě. Takže pro vás nemám žádné aktuální zprávy prostě proto, že nejsou. Jakmile pokročí do další fáze rehabilitací, vím, že budu šťastný vám to oznámit. Právě teď je to ale pořád stejné.“
V pátek Price zhruba hodinu bruslil pod dohledem trenérského štábu Montrealu. Pracoval na pohybech do stran v brankovišti, měl na sobě lapačku i vyrážečku a v ruce brankářskou hůl. Snažil se o pohyb za bránu a rozehrávání kotoučů. Další součástí tréninku byla hra holí a hlavně bruslení.
Opora Montrealu trénuje skoro každý den od 11. ledna, dlouho dobu bez výstroje. Ve středu bohužel vzbudil po Montrealu určité obavy, když frustrovaný rozlámal brankářskou hůl. Důvodem byla přetrvávající bolest. Trenér neměl k této událostí žádný komentář.
„Nebyl jsem tam,“ řekl. „A na televizi se nedívám.“
Montreal se mezitím propadl už na dvanácté místo ve Východní konferenci (53 utkání, 54 bodů, 25-24-4) a šance Habs na play off se dostává do roviny teorie. Před ztrátou Price vedli svou Atlantickou divizi.
Původní záměr byl, že vynechá kvůli zranění ve spodní polovině těla zhruba šest týdnů. Pak se návrat posunul za termín All Star Game. Nakonec 21. ledna upřesnil generální manažer Marc Bergevin, že návrat nehrozí dřív než za další tři nebo čtyři týdny.
„Je to pomalejší, než jsme předpokládali,“ řekl Bergevin minulý měsíc. „Zranění… Každé tělo je jiné. Někdo se hojí rychleji, někdo pomaleji. Tady je to pomalejší. Nemáme časový rámec. Doufáme, že ho budeme mít zpátky. Ale zatím tu není. Musíme se pohnout kupředu bez Careyho.“
Ilustrační video z roku 2013: Naštvaný Price zlomil hokejku o konstrukci branky

Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -