- Reklama -

Carolina věří, že se Nestrašil v NHL prosadí a nabídla mu novou smlouvu

- Reklama -

Český hokejista Andrej Nestrašil podepsal s Carolinou dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 1,825 miliónu dolarů. V příští sezoně si talentovaný centr vydělá 875 tisíc dolarů a o rok později si polepší o 75 tisíc USD. Vedení amerického klubu to oznámilo na své internetové stránce.
„Andrej je urostlý hráč a dobře se hodí do našeho mužstva, které se tu snažíme budovat. V poslední sezóně bojoval se zraněním, ale dokázal, že by mohl být produktivní i na úrovni National Hockey League,“ řekl generální manažer a výkonný viceprezident týmu z Raleighu Ron Francis.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Slávistický odchovanec odešel do zámoří v roce 2008, o rok později si ho Detroit vybral ve třetím kole draftu NHL ze 75. pozice. Po dvou sezonách 2011-13, kdy pendloval mezi farmami Detroitu v AHL a ECHL, sehrál Nestrašil ročník 2013-14 v Grand Rapids (AHL), kde v 70 utkáních nasbíral 36 bodů (16+20).
V červenci minulého roku kývnul na nabídku klubu z Hockeytownu a podepsal roční dvoucestnou smlouvu za 550 tisíc dolarů. V přípravném kempu Red Wings se předvedl ve výborném světle a prosadil se do hlavního týmu.

První týdny v nejprestižnější hokejové soutěži světa mu však nevyšly úplně podle představ. Ve 13 zápasech zaznamenal dvě asistence. V závěru listopadu ho Detroit zapsal na listinu volných hráčů, aby uvolnilo místo v sestavě pro uzdraveného centra Stephena Weisse (tříslo). Z ní si Nestrašila stáhla Carolina.
Čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy odehrál za Hurricanes 41 zápasů, ve kterých nasbíral 18 kanadských bodů za 7 branek a 11 přihrávek. Tři zápasy absolvoval na farmě v Charlotte (AHL).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -