- Reklama -

Carolina vyměnila gólmana Läcka do Calgary

- Reklama -

Švédský brankář Eddie Läck (198 cm, 111 kg) opouští Carolinu. Klub z Raleighu se ho rozhodl vyměnit společně s obráncem Ryanen Murphym do Calgary za beka Keegana Kanziga a volbu v šestém kole draftu v roce 2019.
Rodák z Norrtälje tak po Vancouveru a Carolině obleče dres třetího klubu v nejprestižnější hokejové soutěži světa. V organizaci Hurricanes kryl záda Camu Wardovi, v kanadském klubu by měl tvořit brankářský tandem s předpokládanou jedničkou Mikem Smithem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V minulém ročníku se Flames opírali o dvojici Brian Elliott a Chad Johnson. Elliotovi končí smlouva a Johnson byl v polovině června vyměněn do Arizony za Mikea Smitha. Coyotes tehdy obdrželi i Brandona Hickeyho a podmíněnou volbu ve třetím nebo čtvrtém kole v draftu 2018.
Podle kanadské televizní stanice TSN bude i po výměně Carolina nadále platit polovinu jeho platu. Devětadvacetiletý gólman má před sebou poslední rok smlouvy, v příští sezóně si vydělá rovné tři milióny dolarů. Na začátku července 2018 se může stát nechráněným volným hráčem.
„Eddie splňuje všechny námi stanovené požadavky. Je to hodně urostlý a velmi atletický gólman se skvělou pracovní morálkou,“ popsal novou klubovou akvizici generální manažer Plamenů Brad Treliving. Glen Gulutzan trénoval Läcka ve Vancouveru (v rozmezí let 2013-16 zde působil jako asistent hlavního kouče) a velmi dobře ho zná.“
Läck se stal v Carolině přebytečným poté, co Hurikáni 28. dubna 2017 získali od Chicaga Blackhawks amerického brankáře Scotta Darlinga, s nímž následně podepsali čtyřletý kontrakt v celkové hodnotě 16,6 miliónu dolarů.
„V Carolině zažil úspěchy i pády, ale je to výborný spoluhráč a velký pracant, který je oddaný svému řemeslu,“ uvedl na jeho adresu Brad Treliving. „Jsme rádi, že ho máme v týmu,“ doplnil.
Läcka se upsal Vancouveru v roce 2010 jako volný hráč. Debut v NHL absolvoval až o tři roky později. V obou sezónách 2013-14 i 2014-15 odchytal za Vancouver 41 utkání. V červnu 2015 ho Canucks přenechali Carolině výměnou za 3. volbu v draftu 2015 a 7. volbu v roce 2016. Během dvou sezón oblékl dres Canes v 53 zápasech.
V základní části NHL dosud odchytal celkem 135 utkání, ve kterých zaznamenal 54 výher, průměr obdržených branek na zápas 2,56 a úspěšnost zákroků 91,1. V devíti utkáních udržel čisté konto. V play off si připsal čtyři starty.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -