- Reklama -

Carolina vyprodává. Los Angeles získalo do bojů o Stanley Cup Slováka Sekeru

- Reklama -

Los Angeles posilují obranné řady. Tým, který ještě před pár týdny neměl vůbec jisté play off, se konečně protáhl do postupové osmičky a zlepšenými výkony ze závěru základní části se může znovu stát štikou pohárových bojů. Generální manažer tedy vylepšil svou sestavu na důležitém místě, z Caroliny přivedl Andreje Sekeru, za kterého obětoval volbu v prvním kole draftu a jednoho mladého hráče.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Králům schází dva obránci, hrají bez Aleca Martineze (symptomy otřesu mozku) a Slávy Vojnova (suspendace kvůli vyšetřování domácího násilí). Sekera má ve svých osmadvaceti letech dost zkušeností, aby mužstvo s ambicemi na Stanley Cup posílil. Letos v Carolině nasbíral v 57 zápasech 19 bodů, v průměru trávil na ledě 22 minut a 46 vteřin.
„Cítili jsme, že to jedno z míst v našem týmu, které by mohlo být vylepšeno,“ řekl generální manažer Los Angeles Dean Lombardi. „Sekera je soutěživý muž. Neměli jsme pochybnost, že do naší party zapadne. Určitě bude hladový. Má nám co nabídnout. Je velmi mobilní, a přestože není tak veliký, je to bojovník. Je to chytrý hráč.“
Hurikáni dostali za slovenského beka volbu v prvním kole draftu a devatenáctiletého Rolanda McKeowna, který byl loni draftován ve druhém kole z celkového 50. místa. Talentovaný obránce hraje zatím juniorskou Ontario Hockey League, kde letos nasbíral v 55 zápasech 26 bodů (5+21). V Carolině bude mít určitě větší šanci naskočit do NHL.
Sekera je rodákem ze slovenských Bojnic, draftován byl Buffalem ve třetím kolem v roce 2004. Do NHL naskočil v roce 2006, v dresu Sabres strávil sedm sezón, poslední dva roky hrál v Carolině. Ve 470 utkáních nasbíral 155 bodů za 30 branek a 125 asistencí. Po skončení tohoto ročníku bude Sekera volným hráčem, Dean Lombardi ale odmítal, že by se Slovákem jednali před výměnou o možnosti nového kontraktu.

Zatímco Los Angeles posilují, generální manažer Hurricanes Ron Francis má zcela jiné starosti. Kádr postupně vyprodává. Že je nakloněný možnostem trejdů, dal najevo dlouho dopředu. „Nikdy neříkej nikdy, ale v tuhle chvíli se snažíme pustit tolik kousků, kolik to jen jde, a získat tolik kousků, kolik to jde,“ řekl ke strategii podniknutých výměn. „Snažíme se hlavně měnit nechráněné volné hráče, ale telefony směrují i na jiné hokejisty.“

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Sekera byl ve středu už druhý trejd Caroliny. Už o něco dříve se stěhoval z Raleighu Jiří Tlustý, kterého angažoval Winnipeg Jets. Tryskáči za českého útočníka obětovali podmíněnou šestou volbu v draftu 2015 a třetí volbu v draftu 2016.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -