- Reklama -

Carter byl minulý týden nejlepší

- Reklama -

Nejproduktivnější hráč NHL z minulého týdne byl zároveň nejlepším hráčem na elitních zámořských kluzištích, alespoň podle poroty ankety o největší hvězdu uplynulých sedmi dnů. Za Jeffem Carterem, o němž je řeč, se umístil edmontonský brankář Ben Scrivens, třetí je útočník Ostrovanů Frans Nielsen.
K získání šesti bodů stačilo Jeffu Carterovi nastoupit dvakrát. Ve středu zaznamenal vítězný gól a asistenci při výhře Los Angeles 2:0 nad Buffalem. V neděli si čtyřbodovým vystoupením proti bývalým spoluhráčům z Columbusu vyrovnal osobní rekord, tři dosažené asistence byly dokonce novým nejlepším osobním výkonem.
Devětadvacetiletý centr v ani jednom z letošních osmi startů neskončil v záporných číslech při hodnocení pobytu na ledě a stejně dobře se daří i Kings, kteří vyhráli už šest domácích utkání v řadě.
Báječně vyšel minulý týden také Edmontonu, za třízápasovou vítěznou sérii vděčí nejvíce maskovanému Benu Scrivensovi. V pondělí předvedl 22 zákroků proti Tampě (3:2), ve středu při stejném výsledku s Washingtonem musel zasahovat dokonce 32krát. Tři inkasované branky ze třiceti střel v pátečním střetnutí s Carolinou mu pohoršily průměr na 2,33 a úspěšnost na 92 procent, Olejáři přesto vyhráli 6:3.
Scrivens má v NHL odchytáno teprve 79 utkání, takže se nelze divit, že takovýchhle sérií moc ve sbírce nemá. Nejvíce se mu zadařilo loni v listopadu, kdy v dresu LA Kings dosáhl na čtyři výhry v řadě.
Frans Nielsen byl minulý týden nejlepším střelcem soutěže. Nastoupil do tří zápasů, ale k dosažení čtyř gólů mu stačily dva starty. Ve čtvrtek se trefil proti Bostonu, v sobotu zaznamenal hattrick proti Dallasu. Zvládl to během posledních jedenácti minut. I přes její slabou záři nesmíme zapomenout ani na úterní asistenci z duelu s Torontem.
Ze 32 branek, které vedoucí tým Metropolitní divize v letošní sezóně vsítil, má dánský útočník prsty ve čtvrtině (4+4).
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -