- Reklama -

Čechy čekají v Minsku Rusové i Slováci

- Reklama -

Čeští hokejisté budou hrát na mistrovství světa 2021, které společně uspořádají 7. – 23. května Bělorusko a Lotyšsko, v základní skupině A v Minsku. V běloruské metropoli se utkají s Ruskem, Švédskem, Švýcarskem, Slovenskem, Dánskem, Běloruskem a outsiderem z Velké Británie. Složení skupin zveřejnila ve středu na svém webu Mezinárodní hokejová federace (IIHF).
Rozdělení do skupin vychází z žebříčku IIHF, který bere v potaz výsledky na MS a olympijských hrách za poslední čtyři roky. Organizátoři turnaje ale mohou stále sáhnout k jedné výměně týmů.

HOKEJOVÁ BOMBA: ROUŠKY NHL ZA PÁR KAČEK!


Skupinu B, jejímž dějištěm bude lotyšská Riga, tvoří obhájci světového zlata Finové, Kanada, USA, Německo, Lotyšsko, Norsko, Itálie a Kazachstán.
Hlavním dějištěm turnaje bude Minsk Arena s kapacitou 15 086 diváků. A kromě základní skupiny A se v ní odehrají dvě čtvrtfinále, obě semifinále a zápasy o zlato a bronz.
Světový šampionát se v Minsku konal v roce 2014 a překonal rekord v návštěvnosti. O rok později si ale primát vzala zpátky Česká republika, když MS v Praze a Ostravě navštívilo 652 348 fanoušků.
Druhý hostitelský stadión Arena Riga pojme 10 300 diváků. V lotyšské metropoli se MS konalo už v roce 2006.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -