- Reklama -

Čepice na led! Trochu děsivé, komentoval Marchand Pastrňákovy možnosti

- Reklama -

Fanshop týmu
Český útočník David Pastrňák zařídil svým čtvrtým hattrickem v sezoně výhru hokejistů Bostonu ve středečním utkání nad Montrealem 4:1 a vrátil se se 41 brankami do čela tabulky střelců NHL.
Pro havířovského rodáka se přitom jednalo o druhé třígólové představení proti Habs v tomto ročníku, což se naposledy podařilo chlapíkovi se jménem Gordie Howe v sezóně 1951/52.

Obleč se jako Pastaaaa!

„Je to pro mě čest, obzvláště v organizaci jako je tato,“ reagoval na další hattrick Pastrňák, který v pozápasových rozhovorech opakovaně děkoval spoluhráčům. I díky nim totiž předběhl v boji o Maurice Richard Trophy Alexe Ovečkina (40) z Washingtonu a Austona Matthewse (40) z Toronta.


23letý Čech si k tomu stanovil v počtu gólů nové kariérní maximum, když překonal loňský 38brankový zápis.
A aby toho nebylo málo, tak posledním Medvěděm, kterému se podařilo skórovat v jedné sezóně více než 40krát, byl Glen Murray (44 gólů) před 17 lety.
Co bude následovat? Pastrňák se může stát prvním 50gólovým hráčem Bostonu od sezóny 1993/94, kdy takto zazářil Cam Neely. Zařadil by se tak do elitní „padesátkové“ skupiny s Philem Espositem, Johnym Bycykem, Rickem Middletonem, Kenem Hodgem a již zmíněným Neelym.
„Je to trochu děsivé, když si uvědomíte, až kam to může dotáhnout,“ komentoval potenciál svého parťáka Brad Marchand, který v utkání zapsal tři asistence. “ Skutečnost, že je schopný skórovat i přes zvýšenou pozornost soupeřů, je úžasná. V lize najdete jen pár dalších hokejistů, kteří tohle dokážou…Bude proklatě dobrý ještě hodně dlouho.“
„Pasta“ poslal Boston do vedení v sedmé minutě, když využil výborné Marchandovy práce, který na sebe navázal tři hráče Canadiens a našel českého kanonýra před brankou. Druhý gól přidal v přečíslení dva na jednoho, které zakončil forhendovým blafákem.
Svůj osmý hattrick v základní části NHL dovršil v 35. minutě v přesilové hře čtyř proti třem.
„Jsem za to rád (40 branek),“ uvedl Pastrňák, který dorazil mezi žurnalisty v černém omšelém tričku. „Bez spoluhráčů bych to nedokázal. Všem patří velký dík. Musíme v tom pokračovat.“
„Je znát, že se posouvá dál,“ pochválil svého svěřence kouč Bruce Cassidy. „Tohle přesně chcete – vidět dělat své svěřence kroky kupředu. Svou hru neustále zlepšuje a to se mi líbí.“

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -