- Reklama -

Černý den pro NHL. Bouwmeester zkolaboval na střídačce, zápas se nedohrál

- Reklama -

Z jedenácti úterních zápasů NHL dospělo do konce jen deset. Utkání mezi Anaheimem a St. Louis bylo odloženo ve 13. minutě poté, co na hostující střídačce zkolaboval obránce Jay Bouwmeester.
„Osm minut před koncem prvního dějství utrpěl Jay Bouwmeester srdeční příhodu, když se po dokončení střídání zhroutil na lavičce,“ uvedl v oficiálním klubovém prohlášení generální manažer Doug Armstrong.
„Díky rychlé reakci našich zdravotníků, zdravotníků Anaheimu a jejich lékařů byl Jay stabilizován,“ pokračoval Armstrong. „Při transportu do nemocnice UC Irvine Medical Center byl při vědomí a hýbal končetinami.“


Utkání, kterému přihlížel i hokejistův otec, bylo nejprve přerušeno a posléze odloženo na neurčito.
36letý Bouwmeester, který je ve své 17. sezóně v NHL a osmé v organizaci Blues, v tomto ročníku doposud nezmeškal ani jeden duel. V minulosti dokonce zaznamenal sérii 737 odehraných zápasů v řadě, jednu z nejdelších v historii ligy.
Někdejší forvard Dallasu Rich Peverley byl před úterním incidentem posledním hráčem, který zkolaboval během klání NHL. V roce 2014 jej postihla podobně jako Bouwmeestera srdeční příhoda.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -