- Reklama -

Černý Petr ve Vancouveru zbyl na Läcka

- Reklama -

Generální manažer hokejistů Vancouver Canucks Jim Benning se rozhodl řešit přetlak na brankářském postu výměnou Eddieho Läcka do Caroliny, která za něj nabídla dvě pozice v draftu NHL – 2015: 3. kolo (66.) a 2016: 7. kolo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Eddie Läck, jenž byl mezi fanoušky kanadského celku hodně populární a petici za jeho setrvání podepsalo zhruba 1500 příznivců, si v příští sezóně vydělá 1,3 mil. USD.
„Carolina o mě opravdu stála,“ komentoval Läck tak trochu očekávanou změnu působiště. „Je to pro mě skvělá příležitost a jsem z toho skutečně nadšený,“ dodal jedním dechem.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Läcka se upsal Canucks v roce 2010 jako volný hráč. Debut v NHL absolvoval až o tři roky později. V obou sezónách 2013-14 i 2014-15 odchytal za Vancouver 41 utkání.
„Vyzrál jsem jako člověk a mám pocit, že i po profesní stránce jsem na tom v současnosti mnohem lépe. Mám-li být upřímný, pořád cítím, že toho můžu týmu hodně nabídnout. Se svým výkonem nejsem spokojený nikdy. Pokaždé to může být lepší. Snažím se neustále zlepšovat a to je to, co mě stále žene dopředu.“

Sedmadvacetiletý rodák z Norrtälje se v týmu z Raleighu popere o místo brankářské jedničky s Camem Wardem. „Už spoustu let chytá skvěle. Myslím, že se navzájem budeme tlačit k lepším výkonům a věřím, že společně dosáhneme skvělých výsledků,“ míní švédský reprezentant.
Canucks mají nyní na příští dvě sezóny pod smlouvou Ryana Millera s ročním výdělkem šest milionů dolarů. Záda by mu měl krýt Jacob Markström, jemuž právě doběhl dvouletý kontrakt v celkové hodnotě 2,4 miliónu dolarů a 1. července se může stát chráněným volným agentem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -