- Reklama -

Čerstvější hráči Nashvillu nedali na úvod série unaveným Kačerům šanci

- Reklama -

Pořádně hladoví vlétli Predátoři z Nashvillu do prvního konferenčního finále s Anaheimem. Zápas dospěl za stavu 2:2 do prodloužení. Tam jen chvilku po tvrdém hitu na Brandona Montoura propálil James Neal všechno před sebou a se štěstím procedil puk za záda Johna Gibsona.
„Nevím, jestli to zasáhlo gólmana nebo hráče před ním, ale bylo příjemné vidět puk v síti,“ radoval se šťastný střelec.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Přestože se Predátoři pohybují na dosud nepoznaném území, protože tak daleko v play off nikdy nehráli, nevypadají ani trochu ustrašeně. Prvním zápasem prolétli ve velkém stylu, plni energie a odhodlání. Kačery přestříleli vysoko 46:29 a po vítězství 3:2 udělali první důležitý krok k absolutnímu finále, kde bude stát lepší z východní dvojice Pittsburgh – Ottawa.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Anaheim začal lépe a po trefě Jakoba Silfverberga z 6. minuty vedl. Filip Forsberg ale ještě v první třetině srovnal a ve druhé šli hosté do vedení. Úspěšný byl Austin Watson. Ve 48. minutě vyrovnal Hampus Lindholm, na ledě byl v té chvíli i Ondřej Kaše, který při svém teprve čtvrtém startu v play off odehrál 11 a půl minuty.
„Ukázali jsme hodně charakteru,“ řekl Pekka Rinne, jenž přispěl Nashvillu 27 zákroky. „Celou noc jsme měli hodně šancí, moc jsme jim toho nenabídli. Vytvořili jsme si toho opravdu dost, byli jsme napřed. Brankář Ducks John Gibson odchytal skvělý zápas, ale naši chlapi to zvládli. Daří se nám celé play off, což je skvělý signál pro nás tým.“

„Věděli jsme, že do nás půjdou tvrdě,“ řekl Gibson, jenž byl s Rinnem vyhlášený hvězdou utkání. „Byl to jejich první zápas po nějaké době. Nehráli jsme svůj nejlepší hokej, ale padli jsme až v prodloužení. Když se podíváte na první třetinu, hodně na nás tlačili. Proti takovému týmu jsme zatím nehráli. Během zápasu jsme se zlepšovali.“
Hosté možná vytěžili z toho, že měli víc času na odpočinek. Nashville vyprovodil St. Louis z play off po šesti zápasech a měl určitý čas na regeneraci. Anaheim naopak dokončil sérii s Edmontonem před necelými dvěma dny, hráči si sotva odfrkli a znovu museli obout brusle.
„Nikdo to nebude používat jako výmluvu,“ řekl k možné únavě za celou kabinu Ducks Nate Thompson, jenž vyhrál vhazování před druhým gólem domácích. „Vlétli na nás. My se jen musíme vrátit ke své hře.“
Zápas číslo dvě mezi oběma celky je po dni volna naplánován na neděli.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -