- Reklama -

ČERVENEC. K tomuto měsíci vzhlíží NHL

- Reklama -

National Hockey League se zaměřila na červenec jakožto měsíc, ve kterém se chce po odeznění vrcholu pandemie vrátit na led. Ve středu to uvedl v rámci telekonference prezident Floridy Panthers Matthew Caldwell.
„Minimálně pro NHL platí, že se snaží vrátit někdy v červenci. Pokud budeme cítit, že jsou hráči v bezpečí, budeme dostatečně testovat a budeme mít dostatek možností na návrat na kluziště, tak se bude hrát pravděpodobně ve čtyřech nebo pěti neutrálních městech,“ poodhalil Caldwell zákulisní debaty.
„Tipuju, že budeme hrát s omezeným počtem fanoušků nebo v prázdných arénách. O tom vše nyní diskutujeme.“

Tahle COOL trička NHL chceš!

Co myslí Caldwell „neutrálními dějišti“, je nejasné. Greg Wyshynski ze stanice ESPN totiž tentýž den uvedl, že myšlenka odehrát zbytek ročníku mimo města NHL byla vedením ligy smetena ze stolu. Místo toho se má liga zaměřit na ideu završit sezónu ve svých čtyřech arénách (psali jsme ZDE).
Schopnost NHL testovat své hráče na nemoc COVID-19 bude pro případný comeback soutěže klíčová. Komisionář Gary Bettman se už údajně plánoval spojit s kanadským ministerským předsedou Justinem Trudeauem, aby s ním projednal potenciální možnosti.
Další komplikací je fakt, že hráči jsou od poloviny března uvrženi do domácí karentény a chybí jim trénink na kluzišti.
„Vím, že hokejisté jsou v karanténě do konce dubna a opatření bude pravděpodobně prodlouženo až do května,“ poznamenal Caldwell. „Pokud se nám podaří vyjít z tohoto období, budou hráči potřebovat čas na trénování. Myslím si, že všechny ligy zvažují nějaký typ menšího tréninkového kempu, což nás logicky přivádí k červenci (měsíci, kdy se může znovu hrát).“
Sám Bettman uvedl, že hokejisté potřebují minimálně dva až tři týdny, aby se dostali zpátky do formy.
Sezóna byla oficiálně přerušena 12. března. Na COVID-19 bylo doposud pozitivně testováno osm hráčů NHL, přičemž všichni se z choroby zotavili.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -