- Reklama -

Češi nejsou originální, reagují Kanaďané na Pešánova slova

- Reklama -

Podceňování svého týmu se stalo na mistrovství juniorů očividně populární. Po kouči Švýcarů Christianu Wohlwendovi, jenž před čtvrtfinále s Kanadou předpokládal dominanci favorita (a vývoj utkání mu nakonec dal za pravdu), se přidal i šéf české lavičky Filip Pešán.
„Zázraky se dějí. Budeme připraveni,“ cituje stanice Sportsnet českého trenéra, jehož svěřence čekají v semifinále právě Kanaďané. „Jsou jasným favoritem,“ přiznává Pešán bez okolků.
Mnoho kanadských hráčů považovalo Wohlwendova slova za druh taktiky. A podobně se dívají i na Pešánovo vyjádření.



„Další?“ reagoval hlavní kouč Kanaďanů Dominique Ducharme. „Tohle skutečně není originální.“
„Myslím, že se tímto způsobem snaží vymanit z tlaku,“ dodal kapitán Severoameričanů Dillon Dubé. „Chtějí nás tímto rozložit.“
Kanadský mančaft, který vstoupil do bojů o medaile z prvního místa skupiny A, se s ohledem na kvality Čechů do role jasného favorita nerad staví.
„Jsou šikovní, víme to,“ kontruje Ducharme a dodává, že respekt má především před českým útokem. „Mají hráče, kteří dokáží tvořit hru a výborně vystřelit.“


Cílem českého výběru bude zopakovat vynikající výkon ze čtvrtfinále s Finskem, které porazil 4:3 po samostatných nájezdech.
„Nepodceníme jediný puk, jedinou maličkost, abychom si to štěstí naklonili na svoji stranu. A s Finskem se to taky tak stalo,“ cituje konečně i trochu odhodlanějšího Pešána webový portál deníku Sport.
A co je největší zbraní Středoevropanů? Přesilové hry!
Česká republika má na turnaji druhou nejlepší přesilovku, když jich dokázala využít rovnou polovinu. Kanaďáné jsou přesto ještě o 2.63 procent úspěšnější.
Zatím Češi předvádějí v Buffalu více než sympatické výkony. V základní skupině B skončili na druhém místě, když dokázali postupně porazit Rusko, Bělorusko a Švýcarsko. Jedinou prohru si připsali proti již tradičně silným Švédům, kteří se s Kanadou a USA řadí mezi největší adepty na zlato.
Čas si Češi krátí poslechem hudby Leoše Mareše:

- Reklama -

Závěrečný program na MS v Buffalu:

Čtvrtek 4. ledna: 22:00 semifinále Švédsko – USA

Pátek 5. ledna: 02:00 semifinále Kanada – Česko, 22:00 o 3. místo.

Sobota 6. ledna: 02:00 finále.


Titulní foto: S. Yume

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -