- Reklama -

Češi před draftem: Zadina povečeřel s Canadiens, Škarka netlačí boty

- Reklama -

Fanda NHLDnes v noci se uskuteční první kolo letošního draftu. Zástupci jednotlivých týmů v Dallasu ukáží na ty, o kterých jsou přesvědčení, že budou mít pro jejich mužstva největší přínos. Budou vybírat i z několika Čechů.
Největšímu mediálnímu zájmu z krajanů se těší Filip Zadina. Bývalý útočník Pardubic je zařazen v top 5 talentů letošního draftu. Již dříve prohlásil, že by se mu líbilo v Ottawě nebo Montrealu. Uvažovaná spolupráce s Martinem Nečasem v Carolině nejspíše nedopadne, jelikož druhou volbu v celkovém pořadí Hurricanes s největší pravděpodobností použijí na Rusa Svěčnikova.


Společně se Svěčnikovem Zadina ve středu večer povečeřel s vedením Montrealu v hotelu v Dallasu. Jak dříve prohlásil GM Canadiens Marc Bergevin, kanadská bašta zatím nemá jasno, koho zvolí. Střelec Halifaxu by se jim mohl hodit.
Dalším Čechem, kterému věštil speciál časopisu The Hockey News, že bude vybrán v prvním kole, je Martin Kaut. Znamenalo by to, že by si jeho práva odneslo Chicago. Je však otázkou, zda ho kvůli operaci srdce, kterou před draftem absolvoval v pražském IKEM, nečeká pád pořadím.
Bude Škarek první gólman?
Zajímavé bude sledovat, jak si v draftu povede dvojice českých gólmanů – Jakub Škarek a Lukáš Dostál. Jakub Škarek po neúspěšné baráži s Jihlavou podepsal smlouvu v Lahti. Pokud by si jej ale zvolil takový tým, který by ho chtěl uvést hned do severoamerického hokeje, zřejmě by se nebránil.
„Chtěl bych být první vybraný gólman. Naprosto úžasné by bylo druhé nebo třetí kolo. Draft je ale jen milník. Důležitá je hlavně práce, která přijde potom. Nikde není napsané, že hráč, který byl draftovaný v prvním kole, bude hrát NHL,“ řekl Škarek serveru nhl.com.
Brankář s nebývalým rozpětím paží, kterým udivil při testování mladíků NHL Scouting Combine, je na draft připraven do posledního detailu. Vybraný má i oblek a boty jej netlačí. „S botama je u mě vždycky problém. Mám větší číslo a ve většině obchodů na mě boty nemají. To musím pořešit ještě v Čechách,“ sdělil nhl.com Škarek.
Z dalších zajímavých českých jmen, které se objeví na draftu, bude určitě zájem o Jana Jeníka, Jakuba Lauka, který měl dobré výsledky při NHL Combine či Kristiana Reichela.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -