- Reklama -

Češi prodloužili vítěznou šňůru Winnipegu, Hudler skóroval za Calgary

- Reklama -

Hokejoví odchovanci Kladna ve službách Winnipegu byli pořádně vidět ve vítězném zápase na ledě Edmontonu. Na začátku druhé třetiny zavezl puk po levé straně kluziště Jiří Tlustý a přihrál do skrumáže před branku, kde střelu Jimma Slatera ještě domácí gólman zneškodnil, ale na dorážku dojíždějícího Leeho Stempniaka už neměl nárok.
To už vedli Jets 2:0 a za dalších deset minut zvýšil Tyler Myers v přesilovce už na rozdíl tří branek. Naději pro domácí tým ještě vykřesal Ryan Nugent-Hopkins, jenž na začátku třetí třetiny ukončil 138 minut trvající neprůstřelnost Ondřeje Pavelce (138:02) a navíc bodoval v šestém utkání po sobě.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Český gólman předvedl 33 bezchybných zákroků a byl vyhlášen první hvězdou večera. V čase 52:17 upravil na konečných 4:1 pro hosty Michael Frolík, který svou sedmnáctou trefou v ročníku potrestal chybu střídačky Oilers. Domácí měli příliš mnoho hráčů na ledě a dostali dvouminutový trest. Jets si díky páté výhře v řadě udrželi dvoubodový náskok před Calgary a s 88 body jim patří sedmá příčka na západě.
Výhrou 3:2 nad Coloradem udělali Flames další krok k postupu do play off, kam se naposledy kvalifikovali v roce 2009. Na konci první třetiny se Jiří Hudler neohroženě vydal před branku soupeře, kde jej neuhlídal obránce Nick Holden a po střele Dennise Widemana se puk odrazil od olomouckého rodáka za záda hostujícího gólmana Semjona Varlamova. Plameny se tak ujaly vedení 2:1, třetí branku přidal Lance Bouma, Gabriel Landeskog v závěru už jen snížil.
Slovinský kanonýr Anže Kopitar dotáhl Los Angeles k vítězství nad New Jersey 3:1, když si připsal gól a na další zbylé branky přihrával. Hodně vidět byli slovenští hokejisté Andrej Sekera a Marián Gáborík. Sekara se dočkal první trefy v novém dresu po přestupu z Caroliny, Gáborík přihrál na dvě branky. Za Kings nastoupil také Mike Richards, kterého o víkendu tým povolal z farmy v Manchesteru.
Obhájci Stanley Cupu stále nemají jistou účast v play off a rozhodně nechtějí napodobit Carolinu, která po zisku poháru (2006) v následující sezóně 2006-07 ve vyřazovacích bojích chyběla. Před posledními deseti zápasy v základní části soutěže jsou kalifornští Králové v tabulce Západní konference na devátém místě s dvoubodovou ztrátou na Calgary.
Trenér Chicaga Joel Quenneville oslavil po výhře nad Carolinou 3:1 své jubilejní 750. vítězství na lavičce v NHL a je třetím nejúspěšnějším koučem v historii ligy za Scotty Bowmanem a Alem Arbourem. Nejlepším hráčem zápasu byl brankář Blackhawks Corey Crawford, jenž si připsal 44 úspěšných zákroků. V jeho stínu zůstal centr Chicaga Andrew Shaw, který vstřelil dvě branky, Patrick Sharp si vylepšil letošní statistiky o gól a asistenci.
Minnesota podeváté v řadě vyhrála na ledě soupeře, tentokrát to odneslo Toronto (2:1). Před zápasem sice fanoušci Maple Leafs oslavili 1000. zápas v NHL obránce Erika Brewera, ale pak už moc důvodů k radosti neměli. Do dvoubrankového vedení poslali hosty branky Charlieho Coylea a Thomase Vaneka (1+1), za Maple Leafs se trefil jen Jake Gardiner. Brankář Wild Devan Dubnyk si připsal 35 úspěšných zákroků.
To gólman ve službách San Jose Antti Niemi nebude na včerejší zápas vzpomínat v dobrém. Jeho tým sice vedl v Ottawě po dvou třetinách 2:1, jenže pak domácí spustili kanonádu. Během necelých čtrnácti minut překonali Niemiho třikrát a po střele Mikea Hoffmana (1+2) do prázdné klece při power play Sharks nakonec slavili vítězství 5:2.
Dva góly si v dresu Senátorů připsal Mika Zibanejad, na tři branky přihrával Bobby Ryan. Brankářský objev sezóny Andrew Hammond kryl 29 puků a i ve svém patnáctém utkání v NHL vychytal svému týmu minimálně jeden bod (14-0-1). Ligový rekord v tomhle směru drží Patrick Lalime, vytvořil ho v sezóně 1996-97 (14-0-2), ve které hájil barvy Pittsburghu.
Buffalo vedlo necelých osm minut před koncem zápasu v Dallasu 3:2, přesto si nakonec neodvezlo ani bod. Nejprve Patrick Eaves (1+1) švihem z prostoru mezi kruhy vyrovnal a tři minuty před závěrečnou sirénou Cody Eakin po kombinaci Aleše Hemského a švédského zadáka Johna Klingberga vstřelil vítězný gól. Hlavním hrdinou utkání se stal forvard Stars Jamie Benn (2+1). Na straně poraženého týmu se dvěma zásahy do černého předvedl Brian Gionta, gól a přihrávku zaznamenal Matt Moulson.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -