- Reklama -

Češi v poslední přípravě před ZOH podlehli Finsku 0:2. Jandač už ví, kdo bude brankářská jednička

- Reklama -

Čeští hokejisté prohráli v generálce na olympijský turnaj v Pchjongčchangu s Finskem 0:2. Góly padaly ve druhé třetině zápasu, když se ve 32. minutě prosadili Jonas Enlund a Miro Heiskanen. Finský gólman Mikko Koskinen vychytal čisté konto.
Předzápasový program v hale:


Obě branky inkasoval Dominik Furch, jenž po polovině duelu vystřídal v bráně Pavla Francouze. Sedmadvacetiletý brankář ruského Omsku musel zasahovat už po 80 sekundách na ledě. První pokus vyslanců Suomi ještě zneškodnil, na Enlundovu dorážku ale nestačil.
Dva slepené góly Finů padly po třech střelách, které na Furcha vyslali.
Hlavní kouč Josef Jandač po utkání přiznal, že má o brankářské jedničce pro olympiádu jasno. Nejdřív to ale oznámí hráčům a až poté médiím.

Česko – Finsko 0:2

(hráno v Soulu)

Branky a nahrávky: 32. Enlund (Hietanen), 32. Heiskanen.
Česko: Francouz (30. Furch) – Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, O. Němec, Vitásek, Kundrátek, Jordán – Erat, Jan Kovář, Sekáč – Radil, T. Zohorna, Červenka – Gulaš, Mertl, D. Kubalík – Řepík, Horák, Birner – Koukal. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Jaroslav Špaček a Václav Prospal.
Finsko: Koskinen – Kivistö, Lepistö, Koivisto, Hietanen, Ohtamaa, Heiskanen, Kukkonen – Hartikainen, Kemppainen, Junttila – Tolvanen, Kontiola, Peltola – Pyörälä, Lajunen, Manninen – Savinainen, Koskiranta, Enlund – Osala. Trenéři: Lauri Marjamäki, Jussi Tapola a Mikko Manner.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -