- Reklama -

Český obránce Libor Šulák se popere o místo v Detroitu

- Reklama -

Libor Šulák podepsal dvouletý vstupní kontrakt s Detroitem. Pokud si třiadvacetiletý obránce v zářijovém kempu nevybojuje místo v prvním týmu Red Wings, měl by namísto farmy v Grand Rapids (AHL) působit ve finském Lahti.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Věříme ale, že má šanci hrát za Red Wings,“ uvedl v rozhovoru pro internetový server deníku Detroit Free Press generální manažer mužstva z Hockeytownu Ken Holland na adresu hráče, jenž nikdy neprošel draftem NHL.
Šulák je pelhřimovským odchovancem, který v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál v sezóně 2013-14 32 zápasů za tým Piráti Chomutov. Nasbíral v nich čtyři kanadské body za dvě branky a shodný počet asistencí. Na trestné lavici strávil 14 minut.


Poslední dva ročníky si vyzkoušel mezinárodní ligu EBEL v dresu Znojma. V letošní sezóně odehrál v základní části soutěže 54 utkání,na konto si připsal 28 bodů za deset gólů a osmnáct přihrávek. Ve čtyřech zápasech play off vstřelil tři branky.
Po vydařeném ročníku ho reprezentační trenér Josef Jandač zařadil do svého výběru pro světový šampionát v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Na soupisku byl dopsán až v průběhu turnaje a nastoupil ve dvou utkáních (0+1).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -