- Reklama -

Český souboj o play off na dálku: Jágr dva góly, Pastrňák vítězná trefa

- Reklama -

Fandíte-li v NHL všeobecně našim hokejistům, jste asi v tuto chvíli trochu rozpolcení. Komu přát play off více, Jaromíru Jágrovi nebo Davidu Pastrňákovi (a jeho jmenovci Krejčímu)? Dvě věci jsou jisté: oba udělali v neděli pro postup maximum, ale na vzájemném postavení jejich týmů se nic nezměnilo. Florida je desátá se čtyřbodovou ztrátou na osmý Boston.
Panteři se ovšem na bod přiblížili deváté Ottawě, na jejímž ledě se včera přestavili. Základ k výhře 4:2 položily dvě úspěšné přesilovky v prostředním dějství. První proměnil Jaromír Jágr svým typickým způsobem z pravého kruhu, druhou ukončila rychlá Jokinenova střela. Když Senátoři po přestávce ve stejné herní situaci korigovali stav, byl to znovu Jágr, kdo po obkroužení Andersonovy klece vrátil klid na lavičku hostů.
Svůj vlastní ligový rekord v počtu vítězných branek v kariéře tím kladenský rodák posunul na 128. Ottawa v závěrečném spurtu pomalu ztrácí dech, prohrála potřetí v řadě. Panthers získali devět bodů z posledních šesti startů, o další budou usilovat v úterý v Bostonu.
Medvědi půjdou do důležité bitvy s vědomím, že se můžou spolehnout na své nováčky. Pramení z výkonů Davida Pastrňáka a Ryana Spoonera ve včerejším střetnutí s Carolinou. Český mladík už ve 3. minutě našel kolegu ideálním pasem před brankovištěm a za stavu 1:1 rozhodl v nastavení o vítězství bílých barev tvrdou ranou z levého kruhu. Bilance havířovského odchovance v jeho první sezóně v NHL v tuto chvíli čítá 10 gólů a 15 asistencí.
Tuukku Raska, jenž předchozí utkání s NY Rangers nedochytal kvůli migréně, překonal z jednatřiceti střel pouze Nathan Gerbe v závěru druhé třetiny. Všechna tři letošní měření Bruins s Hurricanes skončila výsledkem 2:1, pokaždé v jiné fázi (v listopadu vyhrál Boston v základní době, v lednu Carolina na nájezdy).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jiřího Hudlera ocenili jako nejužitečnějšího hráče utkání mezi Predators a Flames, po němž se hosté díky výhře 5:2 posunuli na postupové pozice Pacifické divize. Olomoucký rodák si v Nashvillu vylepšil statistiky o branku a dvě asistence. Domácí sice vstoupili do utkání lépe, ale po Josiho gólu ze sedmé minuty vyklidili pole a do 32. minuty čtyřikrát v řadě inkasovali. Preds už mají play off jisté, v Centrální divizi drží první příčku.
Stejně je na tom u sousedů Anaheim, tomu se ovšem na konci týdne dařilo lépe – z New Jersey veze výhru 2:1. Nahrávkou na vítězný gól Francoise Beauchemina z úvodu třetí třetiny k ní přispěl Tomáš Fleischmann, asistenci zaznamenal také Patrik Eliáš na druhé straně. Kačeři mají v honbě za Prezidentovou trofejí tříbodový náskok právě na Preds a Montreal.
Po šesti vítězstvích v řadě se Ondřej Pavelec musel smířit s faktem, že existuje mužstvo, které ho dokáže překonat víckrát, než zvládnou hokejisté Winnipegu na opačné straně kluziště. Vyrovnané utkání s Chicagem rozhodla teč Jonathana Toewse půl minuty před závěrečnou sirénou, Jestřábi zvítězili 4:3. Tryskáčům nepomohly ani dva gólové příspěvky Dustina Byfugliena. Jets drží na západě poslední postupovou kartu, ale v závěru základní části je čekají téměř samí papírově silnější soupeři.
Včera se nevedlo ani druhému maskovanému muži z krajiny pod Řípem. Petr Mrázek se z detroitské svatyně poroučel už po 21 minutách, během nichž inkasoval z jedenácti střel čtyři góly. Asi ho v tu chvíli příliš netěšilo, že protějšek Jaroslav Halák lovil kotouč ze sítě dvakrát v úvodních dvou minutách. Slovenský brankář na svém místě zůstal a přestože byl překonán ještě dvakrát, Ostrované nakonec vyhráli 5:4. Ukončili tím své osmizápasové domácí trápení. Tři jejich branky připravil kapitán John Tavares. Marek Źidlický asistoval u přesilovkové trefy Pavla Dacjuka.
Tavares se ve statistikách vrátil na druhé místo před Jakuba Voráčka, zezadu se ještě tlačí washingtonské duo. V zápase s NY Rangers dvakrát skóroval Alexandr Ovečkin, zdárně mu sekundoval zřídkakdy produktivní Jason Chimera. Jeho dva zásahy do černého z třetí třetiny byly klíčovým faktorem zápasu, díky nim Capitals vyhráli v New Yorku 5:2.
Nejlepší karty v partii o Art Ross Trophy stále drží Sidney Crosby, i když v neděli přidal ke své sbírce 78 bodů pouze asistenci. Jednou vlastně brankáře Žraloků Alexe Stalocka překonal, ale to bylo až při samostatných nájezdech. Penguins dokázali protivníkovi uzmout druhý bod, přestože téměř celé prodloužení odehráli bez vyloučeného Patrice Hörnqvista.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -