- Reklama -

Cesta za titulem. Židlický se stěhuje do Detroitu

- Reklama -

Vedení Detroitu vyvíjelo značné úsilí, aby stávající kádr Rudých Křídel rozšířilo o obránce a zároveň kapitána Toronta Diona Phaneufa. Leč vyjednávání nakonec k ničemu nevedla a tak generální manažer Ken Holland a jeho tým rozjeli plán B – sáhli po českém zadákovi Marku Židlickém, který tak jen pár dní po Jaromíru Jágrovi rovněž opouští šatnu New Jersey Devils.
V Detroitu se ale shledá s dalším krajanem, obráncem Jakubem Kindlem a (možná) i s brankářem Petrem Mrázkem, který je momentálně na farmě. Židlický měl ve smlouvě klauzuli, díky které jej vedení Ďáblů mohlo vyměnit pouze s výslovným souhlasem samotného hráče. A český veterán si logicky přál přechod do týmu, který má reálnou šanci na zisk Stanley Cupu.
Red Wings za něj obětovali podmíněnou volbu ve třetím kole draftu 2016. Pokud se Detroit probojuje do finále Východní konference, připadne New Jersey ještě výběr v pátém kole letošního draftu. Jestliže se Detroitu povede ještě lépe a dostane se až do finále Stanley Cupu, pak připadne Ďáblům volba ve druhém kole, nikoliv pátém.
Osmatřicetiletý obránce odehrál letos 63 utkání, ve kterých vstřelil čtyři branky a přidal 18 asistencí. Byl šestým nejproduktivnějším hráčem Devils a zároveň nejlépe bodujícím bekem. Kromě Detroitu jevilo o služby rodáka z Mostu zájem i Chicago Blackhawks.
Ačkoliv obrana Detroitu prochází v posledních letech pozvolnou přestavbou, jejímž cílem je nahradit odchody Nicklase Lidströma a Briana Rafalskiho do hokejového důchodu, stále patří k nejlepším v soutěži. Teď je navíc posílena o šikovného pravorukého zadáka, tedy o typ hráče, kterého Detroit sháněl už několik měsíců.
Pro Židlického je to velká příležitost dojít si pro vytoužený Stanley Cup, který mu unikl v roce 2012, kdy Ďáblové nestačili ve finále na LA Kings. Pro českého beka to byla epizodní role v jeho zámořské kariéře, jelikož s žádným jiným týmem se nikdy nedostal dál, než do prvního kola vyřazovacích bojů. Letos možná dostane druhou šanci…
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -