- Reklama -

Čeští junioři narazí ve čtvrtfinále na Finy, Slováky čekají silní Švédové

- Reklama -

Čeští hokejisté zakončili základní skupinu B na světovém šampionátu hráčů do 20 let v Buffalu vítězstvím proti Švýcarsku v poměru 6:3 a do čtvrtfinále postoupili z druhého místa. Jejich soupeřem v klíčovém zápase turnaje budou v úterý Finové.
Na Silvestra se dařilo také švédským reprezentantům, kteří porazili Rusko 4:3 po samostatných nájezdech a stali se vítězi „naší“ skupiny. První místo jim jako čtvrtfinálového soka přisoudilo Slováky, kteří si postup zajistili až výhrou nad Dánskem (5:1).


Největším tahákem prvního kola play-off bude bezesporu derby mezi USA a Ruskem. Poslední čtvrtfinálovou dvojici pak utvořily celky Kanady a Švýcarska.
Čtvrtfinálový program na MS v Buffalu
Úterý 2. ledna
18:00 Česko – Finsko (Key Bank Center)
22:00 Kanada – Švýcarsko (Key Bank Center)
24:00 Švédsko – Slovensko (Harborcenter)
Středa 3. ledna
02:00 USA – Rusko (Key Bank Center)
Titulní foto: Robert Hradil/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -