- Reklama -

Chabou produktivitu Kings přichází pozvednout Michael Cammalleri

- Reklama -

Kanadský hokejista Mike Cammalleri se vrací do Los Angeles, kde v roce 2002 začínal svou profesionální kariéru. Teď se jako nechráněný volný hráč dohodl s Kings na podpisu ročním smlouvy v hodnotě jednoho milionu dolarů, podpisový bonus činí 200 tisíc USD.
„Je to vzrušující a to hned z několika důvodů,“ míní zkušený útočník. „Vždycky je v tom něco romantického, když se vracíte do míst, kde odstartovala vaše kariéra. Někteří kluci, se kterými jsem tam kdysi hrál, jsou teď lídry týmu. I díky tomu probíhala naše komunikace ohledně smlouvy poměrně hladce a efektivně.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Cammalleri má v nejprestižnější hokejové lize světa dobré jméno. Kings ho draftovali před 16 lety ve druhém kole ze 49. místa, v základní části soutěže odehrál za Kings, Calgary, Montreal a New Jersey 840 zápasů, ve kterých vyprodukoval 613 bodů za 287 branek a 326 přihrávek. Ve 35 utkáních play off zaznamenal 17 gólů a 15 asistencí.
Představitelé kalifornského týmu si od rodáka z Richmond Hillu slibují především zvýšení ofenzivní síly a produktivity. Generální manažer Kings Rob Blake věří, že i v pětatřiceti letech má Cammalleri stále ještě co nabídnout.
„Očekávám, že bude dávat góly. To byla jedna z věcí, kterou byl schopen dělat v průběhu celé kariéry a byl v tom hodně dobrý. Hledali jsme někoho, kdo by nám pomohl dávat víc branek. Mike nám k tomu dává příležitost,“ řekl někdejší vynikající obránce Kings, jenž si s Cammallerim zahrál v dvou sezónách (2006-08). „Mike velmi dobře zná Anžeho Kopitara i Dustina Browna,“ dodal.

Poslední tři sezóny strávil Cammalleri v New Jersey, v roce 2014 podepsal s týmem z Newarku pětiletou smlouvu na 25 milionů. V uplynulém ročníku odehrál kvůli zranění v horní části těla pouze 61 utkání, nasbíral v nich 31 bodů za 10 gólů a 21 asistencí.
Před deseti dny ho Devils na poslední chvíli vyplatili z kontraktu a na začátku července se tak stal nechráněným volným hráčem. „Po fyzické stránce se cítím skvěle, nemám už vůbec žádné problémy,“ ujišťuje Cammalleri. „Věřím svým schopnostem. Myslím, že mohu být velmi efektivní a produktivní.“
Po podpisu smlouvy s Kings teď Cammalleriho a jeho rodinu (s manželkou Jennifer má tři malé děti) čeká i dost letních starostí se stěhováním a zařizováním. „Bude to patrně ta největší výzva,“ říká Cammalleri. „Musím odjet do New Jersey, prodat dům, najít nám nové bydlení v Los Angeles a potom tam všechno přestěhovat. Budou to zajímavé dva měsíce,“ uzavírá s humorem.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -