- Reklama -

Chára je v Bostonu spokojený, končit ještě nechce

- Reklama -

Před sedmi lety podepsal Zdeno Chára s vedením Bostonu dlouhodobý kontrakt, jehož platnost vyprší po skončení příští sezóny. V březnu 2018 bude kapitánovi Bruins jednačtyřicet let a na začátku příštího července se může stát nechráněným volným hráčem. Slovenský bek se v úterý nechal slyšet, že by si rád svou aktivní kariéru prodloužil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Rozhodně chci hrát i po skončení příští sezóny,“ řekl Chára serveru CSNNE.com. „Ale je opravdu těžké odhadnout dokdy. Nedokážu říct číslo, někdo to umí, někdo ne. Samozřejmě, že chci hrát v NHL i po tomto ročníku. Mám hokej strašně moc rád. Tím jsem se nikdy netajil. Chci zůstat v Bostonu a pokračovat v kariéře.“
Loni si s 206 centimetry nejvyšší hokejista v historii National Hockey League vydělal pět milionů dolarů, v závěrečné sezóně kontraktu si o jeden milion pohorší. Chára i ve svém sportovně pokročilém věku stále patří k nejspolehlivějším a nejvytíženějším obráncům celé soutěže.


V základní části loňské sezóny odehrál 75 utkání, ve kterých nasbíral 29 bodů za 10 branek a 19 přihrávek. Chara byl vůbec nejvytíženějším hráčem Bruins (23:19). V play off trávil na ledě víc času jen Ryan Suter z Minnesoty, jenž je ale o osm let mladší. Při zranění několika bostonských obránců (Brandon Carlo, Torey Krug, Adam McQuaid) byl jeho ice time 28:45.
„Miluji tuhle hru,“ sdělil Chára. „Miluji hokej a vše, co k němu patří – odříkání a tréninky. Působení v NHL přináší také hodně pozitivních věcí. Když se podívám na to, čeho jsem ve svém věku ještě schopný, můžu si to skutečně užívat. Chci se pořád zlepšovat a hrát tak dlouho, jak jen budu moct.“
Rodák z Trenčína má před sebou jubilejní dvacátou sezónu v NHL a dvanáctou v Bostonu. V základní části NHL má na kontě 1360 zápasů s bilancí 604 bodů za 188 branek a 416 asistencí. Ve 147 zápasech play off zaznamenal 15 gólů a 44 přihrávek.
„Vždycky jsem cítil, že pokud budu v dobré fyzické formě a zůstanu zdravý, mohu hrát dlouho,“ uvedl Chára. „Takže si přeji, abych, abych byl zdravý a mohl ještě dlouho podávat konzistentní výkony a být stále efektivní.“

Foto: Rich Lee/Flickr.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -