- Reklama -

Chára nad věcí, Detroit vs. Boston (20. 4. 2014)

- Reklama -

Videozáznam z minulé sezóny NHL ze čtvrtfinálového zápasu Východní konference, kde se setkal Boston s Detroitem, ukazuje nerovný souboj mezi Davidem a Goliášem. Po ukončení první třetiny utkání se strhla menší bitka za bránou domácího týmu, ale kamery zachytily také mnohem zajímavější šarvátku jeden na jednoho.
Red Wings v té době prohrávali 0:2 a viditelně frustrovaný detroitský obránce Brendan Smith si vyšlápnul na protihráče Zdena Cháru. Více než dvoumetrový slovenský bohatýr ale fyzické útoky o hlavu menšího Smithe odrážel s pobaveným úsměvem na tváři.
Houževnatého obránce Detroitu naštěstí po chvíli zpacifikoval čárový rozhodčí.­ Je jasné, že pokud by šlo opravdu do tuhého, tak by Smith proti obrovskému Chárovi neměl moc šancí. Rozesmátý Chára mezitím zvednul odhozenou hůl a v klidu zamířil do šaten. Oba hráči vyfasovali za tento výstup po dvou minutách.
Z komentářů pod videem vyplývá, že poměrně velká část diskutérů stojí v tomto případě spíše za Chárou a oceňuje jeho nadhled a odmítavý postoj vzhledem k nerovnému souboji. Smithe naopak někteří podezírají z uměle vyvolaného konfliktu, za který by (pokud by shodil rukavice) mohl důležitý hráč Bruins dostat pětiminutový trest a oslabit tak domácí celek vedoucí v důležitém utkání o dvě branky.
Fyzická konstituce bostonského kapitána zavdala důvod také k úsměvným komentářům typu: Pokud nejste medvěd kodiak, tak nebojujte s Chárou. Smith se rozhodl žít. Rozhodčí zachránil Smithovi život. Pro Cháru by měla NHL zavést novou soubojovou kategorii. Smith měl štěstí, že Chára byl v dobré náladě atd.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -