- Reklama -

Chára zmešká úvodní duel Bostonu v nové sezóně

- Reklama -

Obránce Bostonu Zdeno Chára vynechá úvodní zápas svého týmu v nové sezóně National Hockey League. Kapitán Bruins sice po zranění v horní části pravidelně trénuje, ale necítí se ještě ideálně na to, aby mohl ve čtvrtečním utkání proti Winnipegu nastoupit.
„Vždycky chcete hrát, pokud jste k tomu způsobilý. Bohužel ve stavu, v jakém teď jsem, to nejde. Musím počkat do dalšího dne,“ řekl zámořským novinářů Chara, jenž se zranil před dvěma týdny v přípravném duelu proti New Yorku Rangers.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Slovenský reprezentant odehrál v minulé sezóně 63 utkání, ve kterých zaznamenal 20 bodů za osm branek a dvanáct asistencí. Dva měsíce promarodil, když si v závěru loňského října poranil vazy v levém koleni. Chára musel vynechat 19 utkání, v době jeho absence zaznamenali Bruins bilanci 11-7-1.
„Takovou situací jsme si prošli i v minulé sezóně, když byl Zdeno Chára nějakou dobu mimo hru. Jsou to stavy, se kterými se musíte umět vypořádat,“ míní hlavní kouč Medvědů Claude Julien.
„Nemůžu se zabývat tím, kteří hráči mi chybí. Musím pracovat s těmi, které budu mít dnes večer k dispozici. A pořád máme dostatek kvalitních hráčů na to, abychom vyhráli. Jediné, co musíme udělat, je, jít na led a předvést co nejlepší výkon,“ dodává.

Osmatřicetiletý Chára se vyjádřil v tom smyslu, že by rozhodně nechtěl uspěchat svůj návrat do sestavy bostonského celku na úkor svého zdraví.
„Samozřejmě, že bych chtěl hrát, co nejdřív to půjde, ale musím se chovat rozumně a být opatrný. Zatím je to jen jeden zápas. Tím neříkám, že je méně důležitý než jakkoliv jiný zápas, ale v tuto chvíli mi záleží především na tom, aby se můj zdravotní stav i nadále zlepšoval, nechci mít žádné problémy.“
Podle Juliena postupuje Chárova rekonvalescence správným směrem. Pětapadesátiletý rodák z Blind River počítá s tím, že se jeho svěřence brzy zapojí do hry.
„Jeho zdravotní stav je den ode dne lepší. Určitě se dnes cítil lépe než včera. Myslím, že se vrátí spíš brzy, než později. Možná, že to bude už v příštím utkání,“ sdělil Julien. Následující zápas odehrají Medvědi v sobotu v domácí aréně TD Garden a soupeřem jim budou hokejisté Montrealu.
Foto: Icon Sports

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -