- Reklama -

Chayka odstoupil, Arizona mu spílá

- Reklama -

John Chayka již není generálním manažerem Coyotes a klub z toho není zrovna nadšený.
Arizona jeho odchod potvrdila v ostře kritickém sdělení:
„John Chayka končí jako generální manažer a prezident hokejových operací. Jsme jeho kroky a načasováním zklamaní, jelikož se Coyotes připravují na příjezd do Edmontonu, kde okusí poprvé od roku 2012 play-off. Chayka se rozhodl opustit silný a konkurenceschopný tým, odhodlaný personál a fanoušky, kteří jsou těmi nejlepšími v NHL.“

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

Klub už požádal také vedení ligy, aby Chaykovy kroky posoudilo.
Odcházejí generální manažer uvedl svůj pohled na věc také:
„Poslední čtyři roky mého života jsem užíval. V Arizoně jsem se stal manželem a otcem a mezitím jsem pracoval na tom, abych udělal z Coyotes tým bojující o Stanley Cup. Mám rád naše hráče, trenéry a fanoušky a velmi si přeji, abych mohl být s týmem v Edmontonu. Situace vytvořená majiteli mi to ale bohužel znemožnila.“
Chayka, který má s Arizonou platný kontrakt ještě na tři roky, se stal v květnu 2016 v 26 letech nejmladším generálním manažerem v historii NHL. Novou smlouvu pak podepsal v listopadu 2019.
Kojoti se pod jeho vedením nikdy do play-off nepodívali a až letos si zahrají alespoň předkolo.
Podle deníku Ottawa Citizen mají nyní o Chaykovy služby zájem majitelé Sabres. Jeho pozici v Arizoně pak dočasně převzal asistent GM Steve Sullivan.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -