- Reklama -

Chcete mě? Bryzgalov nabídl své služby Chicagu

- Reklama -

Čtvrteční večer byl pro Blackhawks jedinečný. Pozici v bráně jednoho z nejbohatších klubů NHL zaujal pohotovostní brankář Scott Foster, který nikdy nebyl draftován a naposledy chytal v roce 2005 za Michiganskou univerzitu.
Šestatřicetiletý účetní se musel postavit mezi tři tyčky poté, co se během rozbruslení zranil Anton Forsberg a v průběhu utkání i debutující Collin Delia (více čtěte ZDE).
Do Illinois tak doputovala v této souvislosti zajímavá zpráva. Za situace, kdy Jestřáby v bráně tlačí bota, jim nabídl svou pomoc jeden z bývalých gólmanů NHL Ilja Bryzgalov.
Sedmatřicetiletý Rus, který se ve slavné lize naposledy objevil v sezóně 2014/15, se ozval na sociální síti Twittter: „Hej, Blackhawks, potřebujete gólmana, který bude zdravý celý rok?“


S očividnou nadsázkou míněný status se stal hitem a momentálně se může pochlubit více než dvěma tisíci retweety.
Bryzgalov nechytal ve velkých soutěžích od února 2015. V NHL má za sebou 456 zápasů, během nichž postupně oblékal dresy Anaheimu, Phoenixu, Philadelphie, Edmontonu a Minnesoty.
Vítěz Stanley Cupu (2007) a mistr světa (2009) však bude muset svůj sen o návratu do National Hockey League odložit. Delia byl už v pátek schopný znovu chytat a do prvního týmu Blackhawks byl z farmy v Rockfordu povolán Jean-Francois Berube.
Comeback by to ale byl jako hrom!
Titulní foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -