- Reklama -

Chci být stoprocentní a hrát svůj nejlepší hokej, říká David Krejčí před World Cupem

- Reklama -

Operace kyčle, kterou absolvoval 25. dubna, mu hodně poznamenala letní přípravu. David Krejčí přesto doufá, že bude v pořádku už pro Světový pohár, jenž odstartuje v Torontu 17. září. Cvičení na ledě provádí už dva týdny. Svůj pohled na možnou účast na World Cupu v průběhu času přeci jen mění.
„Kdybyste se mě zeptali před delší dobou, řeknu ano,“ cituje českého útočníka Bruins server nhl.com. „Právě teď se chci ale dostat na stoprocentní úroveň. Když budu připravený, bude to ohromné. Pokud ne, musím udělat všechno, abych stoprocentní byl.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Procentně nechce svůj zdravotní stav vyjadřovat. Těší se ale, že bude tréninkové dávky pomalu navyšovat. Krejčí se chce pokusit najít kompromis mezi ochotou pomoci České republice na tolik očekávaném turnaji a sezónou v Bostonu, kterou by pochopitelně rád odehrál v co nejlepším stavu a co nejlépe.
Bolavá kyčel trápí šternberského rodáka už od roku 2014. Loni nasbíral v 72 zápasech 63 bodů (17+46) a za Jaromírem Jágrem byl druhým nejproduktivnějším Čechem v NHL.
„Dívám se na to tak, že musím být stoprocentní. Pokud budu stoprocentní, samozřejmě chci hrát. Nechcete sedět stranou, když víte, že jste zdravý a můžete tam být. Je to docela velký turnaj a já bych se ho rád zúčastnil. Na druhou stranu, pokud ale nebudu stoprocentní, nechci se tam cítit špatně. Chci být stoprocentní a hrát svůj nejlepší hokej.“
Krejčí, reprezentant České republiky ze dvou posledních olympiád ve Vancouveru (2010) a v Soči (2014), zůstává v kontaktu s Martinem Ručinským, generálním manažerem českého národního týmu pro World Cup, a trenérem Josefem Jandačem.
„Jsem v kontaktu s trenérem Jandačem, bavíme se docela dost každý týden,“ řekl Krejčí. „Ptají se mě na změny, bavíme se, co je nového. Jsem si jistý, že mají nějaký záložní plán, kdyby to nešlo. Pomalu se do toho dostávám, každý den jsem blíž, ale takové zranění chce čas. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.“
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -