- Reklama -

Chci se loučit na bruslích, říká Timonen. Dnes je obuje po osmi měsících

- Reklama -

Je to jen první krok a nikdo neví, co bude na konci cesty, pro Philadelphii a především pro Kimma Timonena má ale tohle vykročení obrovský význam. Finský obránce, kterému v létě objevili lékaři krevní sraženinu v noze, se dnes po osmi měsících znovu postaví na brusle.
„Byl to dlouhý proces. V srpnu jsem vám novinářům říkal, že existuje určitá malá šance, že bych se v únoru mohl vrátit na led. Ta naděje ve mně pořád žila, pracoval jsem na tom, sešel se se všemi možnými specialisty,“ prozradil Timonen na improvizované tiskové konferenci během přestávky včerejšího utkání s NY Islanders.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Ptáte se, proč to trvalo tak dlouho? Šest měsíců jsem bral léky a proceduru jsem musel dokončit, nešlo to urychlit. Během těch šesti měsíců jsem měl spoustu času přemýšlet o různých věcech. Na jednu stranu to byly příjemný čas odpočinku, na druhou stranu jsem myslel na to, oč přicházím. Chyběl mi hokej, boj na ledě. A to je největší důvod, proč jsem zpátky. Chci ještě o něco zabojovat,“ říká odhodlaně hokejista, který za půldruhého měsíce oslaví čtyřicítku.
V NHL odehrál 1092 zápasů v základní části a 87 utkání play off, s Flyers se v roce 2010 podíval do finále Stanleyova poháru. Vzhledem k aktuálnímu postavení týmu v tabulce Východní konference (devět bodů ztráta na postupové příčky) se nezdá pravděpodobné, že by Philadelphia něco podobného zopakovala, takže se nabízí i otázka, zda by Timonen – v případě, že se během měsíce zbývajícího do přestupové uzávěrky dostane do solidní formy – nebyl vítanou posilou pro jiný klub NHL. Třeba pro Nashville, svého prvního zaměstnavatele v zámořské soutěži.
„O něčem takovém jsem vůbec nepřemýšlel. Teď myslím hlavně na to, abych se vrátil na led a byl zdravý,“ odbyde dotěrné tazatele. „Co bude na konci cesty… nechte mě jít na led, potrénovat s ostatními. Půjdu den po dni.“

„Doufám, že budu moci i nastoupit do zápasu, abych z hokeje odešel s bruslemi na nohou. Podepsal jsem jen jednoletou smlouvu,“ naznačuje Timonen, že přemýšlí o konci aktivní kariéry.
Ke zbytku mužstva by se rád připojil během čtrnácti dnů. „Osm měsíců jsem nebruslil, takže počítám, že asi dva týdny potrvá, než rozhýbu nohy. Přece jen je bruslení odlišné od šlapání na rotopedu. Netroufám si odhadnout, kdy bych mohl nastoupit k prvnímu zápasu. Jsem nadšený, že jdu vůbec na led.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -