- Reklama -

Chci si zahrát play-off, šance vyhrát Pohár jsem se nevzdal, říká před uzávěrkou přestupů Iginla

- Reklama -

Devětatřicetiletý veterán Jarome Iginla hrající za Colorado Avalanche vyhlíží přestup do jiného mužstva. Laviny jsou suverénně nejhorším mužstvem v lize, a proto je velmi pravděpodobné, že jejich vedení pošle Iginlu do týmu, se kterým bude moci bojovat o vysněný Stanley Cup, jenž dosud nezískal.
„Rád bych někam přestoupil. Chci si zahrát play-off. Doufám, že se mi naskytne příležitost zahrát si ve vyřazovacích bojích. Jsou to ty nejlepší a nejzábavnější zápasy ze všech. Máte šanci vyhrát. A šance vyhrát Pohár jsem se pořád nevzdal,“ potvrdil odhodlaně Iginla pro sports.yahoo.com.
Dvojnásobný držitel Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ligy z let 2002 a 2004 si v 48 utkáních dosavadní sezony připsal šest branek a stejný počet asistencí. Nejde o žádná oslnivá čísla, ale vezmeme-li v potaz statistiky z play-off, pak je jasné, že o jeho služby rozhodně zájem bude – v 81 soubojích nastřílel 37 branek, k nimž přidal 31 nahrávek. Iginla si naposledy vyzkoušel boje o trofej Lorda Stanleyho na jaře 2014 v dresu Bostonu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„V Coloradu se mi líbí, je tady spousta mladých hráčů, které podle mě čeká slibná budoucnost. Pravda je, že v tomhle ohledu jsem někde jinde než ostatní,“ přiznává Iginla.
„Když jsem sem přišel, viděl jsem hodně pozitivních věcí. Mým cílem bylo pokusit se vylepšit tým a konečně zvítězit. Nebylo to jen o tom dostat se do play-off. Doufali jsme, že se budeme zlepšovat a vybudujeme si cestu k vítězství. Očividně to nakonec nevyšlo, ale je tady spousta dobrých věcí. Tým se za posledních pár let trochu změnil, ale jestli lituju toho, že jsem do Colorada šel? Ne.“
„Spolu s rodinou jsme tehdy (v roce 2014; pozn. aut.) učinili nejlepší možné rozhodnutí. Zažili jsme spoustu hezkých věcí. Colorado je skvělé místo k žití a lidé v organizaci se ke mně chovali úžasně. Je to součástí sportu. Tak to chodí. Cítím, že to nějak dopadne, a jediné, co můžu udělat, je odevzdat to nejlepší, co ve mně je,“ uzavírá Iginla.
Iginla měl ke Stanley Cupu nejblíže v roce 2004, kdy s Calgary Flames dokráčel až do finále Stanley Cupu, v němž nakonec podlehl Tampě v rozhodujícím sedmém zápase. Jak je ze snímku patrné, kapitán Plamenů dělal pro vítězství vše; ve třetím utkání série se popral s Vincentem Lecavalierem

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -